Actualitate

Dr. Dorel Săndesc bucuros de vizita călușarilor din satul său natal

todaydecembrie 18, 2022 2043 8 5

Background
share close

Poți înlocui călușarul în ceată, dar sufletul ii rămâne supus zdrâncanelor scuturate precum clopotele în liturghie.

 

Sâmbătă, o ceată de mai bine de 30 de colindători din Orăștioara de Sus, au luat drumul Banatului pentru a omagia cariera și personalitatea unui fiu al satului, dr. Dorel Săndesc. Au dus cu ei colindul curat, obiceiul irozilor și jocul călușarilor, să împărtășească lumii că în munții Orăștiei, datina încă o transmitem prin viu grai.

Momentul serii a fost jocul călușarilor seniori care având ca vătaf pe însuși dr. Dorel Săndesc nu s-au lăsat mai prejos, precum într-o sală de chirurgie au anesteziat sufletele celor veniți  la Pădureni, județul Timiș, să-i vadă.

 

Dr. Dorel Săndesc s-a născut la Orăștioara de Sus, iar după absolvirea Liceului Teoretic ” Aurel Vlaicu” din Orăștie , a urmat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Azi, Dorel Săndesc este medic anestezist la Clinica ATI din Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brinzeu” Timișoara, cu o carieră impresionantă susținută nu doar de munca temeic organizată, ci și de nenumăratele cursuri de perfecționare profesională în țară și străinătate.

 

Că este cel mai bun medic a dovedit prin muncă, și atât. Că a reușit, o spune și ultimul premiu primit în cadrul Galei Elitei Bănățene 2022, când a primit Trofeul și Premiul ,,Petru Drăgan” pentru științe biologice și biomedicale. Cu acest prilej, dr. Dorel Săndesc declara, într-o postare pe Facebook:

Le dedic tuturor colegilor din marea echipă medicală a Banatului. 

Mulțumesc mult și pentru premiul în bani, consistent, pe care îl donez în totalitate, cu mare drag, cauzelor umanitare în care suntem implicați (caravane medicale, acțiuni de educație medicală, ajutarea copiilor și adulților din zone vulnerabile, etc.)-la care vă invităm să vă alăturați.”

 

În cadrul Galei Elitelor Medicale 2022, de la începutul lunii noiembrie, Clinica ATI din Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brinzeu” Timișoara a primit trofeul pentru cea mai bună echipă spitalicească.

 

„Dar e foarte important să nu ne mândrim prea tare cu Recunoașterea și să nu o considerăm o rasplată necesară, fără de care să ne simțim nedreptățiți! 

Noi am primit trofeul pentru implicarea în modernizarea Clinicii , dar și pentru numeroasele acțiuni de voluntariat, desfășurate în puținul nostru timp liber, în afara ,,fișei postului” și adresate oamenilor sărmani (zone izolate, azilul de noapte, cămine de bătrâni, inchisori, cartiere marginase…)- și știm cu toții câtă bucurie ne dăruiește această activitate, ce stare de bine aparte, ce ne-a indus o reală dependență… știm că răsplata este intrinsecă și nu avem nevoie de nicio altă plată! 

Să rămânem la fel dragilor, animați de marea forță care este Motivația interioară, să ne bucurăm ca niște copii de recunoaștere, să sperăm că și altii ne vor urma exemplul dar sa ne ferim cât putem de ispita slavei oamenilor!” scrie pe pagina de socializare a doctorului Dorel Săndesc.

Deși a avut lumea pe mână și posibilitatea de profesa în sisteme medicale performante, a ales să rămână medic anestezist în țara lui cu toate lipsurile sistemului medical românesc.

Poți scoate românul din țara lui, dar nu vei scoate țara din sufletul românului.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăștieni îndrăgostiți de fotbal

A III-a ediție a Campionatului de fotbal feminin a fost câștigată de echipa CFR Simeria. Acestea au câștigat meciurile cu o ploaie de goluri, tabela înregistrând: 4-0, 6-1, 6-0. La Campionatul de Old-boys, aflat la a VI-a ediție, a câștigat  echipa Zarandu Crîșcior. Orăștia a avut o echipă de Old-boys în competiție. La CFR Simeria, în echipa de fotbal feminin joacă și orăștianca Mădălina Probsdorfer. Competițiile s-au desfășurat, în weekend, […]

todaydecembrie 18, 2022 477 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%