Actualitate

11 tineri hunedoreni reținuți și cercetați în mai multe dosare penale

todaymai 29, 2023 3089 2

Background
share close

11 tineri bănuiţi de comiterea unor fapte de natură penală, au fost depistaţi în urma unei razii a poliţiştilor şi reţinuţi pentru 24 de ore. Acțiunea s-a desfășurat sub comanda Poliției Municipiului Hunedoara, în urmă cu patru zile când au fost puse în executare 14 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere emise pe numele celor bănuiți.

 

Toți cei 11 tineri sunt parte în dosare penale aflate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Aceste dosare au ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe și amenințare.

„Ultima faptă de natură penală ce face obiectul cauzei, a fost comisă în noaptea de 14 mai 2023, în jurul orei 00:40, când Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la un autoturism aflat în parcarea unui supermarket din Hunedoara. Patrula de ordine publică s-a deplasat la fața locului, unde a constatat faptul că la un autoturism parcat pe bulevardul Dacia, aparţinând unui bărbat de 32 de ani, din Hunedoara, s-a manifestat un incendiu care a fost lichidat de către pompierii Detașamentului Hunedoara (care au stabilit faptul că autoturismul – distrus în totalitate – a fost incendiat cu intenție)”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

În urma activităților investigative, la locuințele percheziționate au fost depistate diferite cantități se substanţe vegetale, ce au fost ridicate pentru expertizare, precum și elemente probatorii pentru cauzele penale aflate în lucru, iar 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani au fost conduşi la sediul Poliţiei şi reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Cei în cauză au fost depuși în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, iar magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara au dispus continuarea cercetărilor față de cei în cauză, sub control judiciar.

Totodată, în urma desfășurării activităților, a fost depistat un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere săvârșită la data de 14 mai asupra autoturismului parcat pe bulevardul Dacia. În urma administrării probatoriului, cel în cauză fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore şi depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, iar ca urmare a prezentării acestuia în fața magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, s-a dispus, și față de acesta, măsura preventivă controlului judiciar.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

În luna aprilie, 605 persoane și-au găsit un loc de muncă

În cursul lunii aprilie a.c., ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 605 persoane, dintre care 237 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 297 persoane au peste 45 de ani, 101 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 36 persoane au între 30 – 35 ani, 54 persoane au […]

todaymai 29, 2023 32

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%