Actualitate

130 de hectare de teren arabil inundat! Autoritățile sunt în alertă la Baia de Criș și Vața de Jos

todayianuarie 19, 2023 130

Background
share close

Situație grea pentru locuitorii din Baia de Criș și Vața de Jos, unde 130 de hectare de teren agricol au fost inundate. Județul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU până mâine, 20 ianuarie și efectele ploilor din ultimele zile, în zona Munților Apuseni se văd.

În zonă s-au deplasat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, Inspectorul șef al ISU Hunedoara, Alin Nasta, reprezentanți ai Administrației Bazinale de Ape Crișuri și ai autorităților locale din cele două comune.

Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate.

Într-un comunicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara reamintește că:

Județul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU până mâine, 20 ianuarie 2023.  Echipajele de intervenție ale ISU Hunedoara continuã monitorizarea situatiei hidrologice si sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

Totodatã, având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul ISU Hunedoara, completată cu specialiști ai SGA pentru a se urmãri permanent situația din teren.

În plus, pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de CODUL PORTOCALIU de inundații, ISU Hunedoara a dispus prealertarea fiecărei subunități de intervenție și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în astfel de situații.”

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Prefectul județului s-a deplasat în localitățile afectate de inundații

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, alături de inspectorul șef al ISU Hunedoara, Alin Nasta, s-au deplasat în comunele Baia de Criș și Vața de Jos, localități afectate de fenomenele hidrologice intense recente, care au cauzat inundații pe aproximativ 130ha teren agricol. Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate. Un rol deosebit de important în atenuarea actualei viituri îl constituie barajul de la #Mihăileni și lucrările hidrotehnice cu rol […]

todayianuarie 19, 2023 80

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%