Actualitate

1493-2023: Umanistul Nicolaus Olahus omagiat la Liceul Tehnologic din Orăștie

todayianuarie 12, 2023 422 2

Background
share close

Anul acesta se sărbătoresc 530 de ani de la nașterea umanistului Nicolaus Olahus a cărui contribuție pentru cultura universală este recunoscută inclusiv azi. La nivel local, Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus a marcat acest eveniment printr-un simpozion organizat în sala festivă a instituției de învățământ orăștiene.

Evenimentul de azi a fost organizat de către Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Orăștie, Asociația ,,ORĂȘTIA-VATRA DE CULTURĂ STRĂMOȘEASCĂ”, Asociațiunea ASTRA, Despărțământul „Aurel Vlaicu” Orăștie.

Cei prezenti au fost martorii unui arc peste timp 1493- 2023, realizat prin scurte prezentări ale invitaților care au reliefat importanța cărturarului umanist Nicolaus Olahus în viața orașului Paliei.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Șofer de 39 de ani prins conducând drogat și permisul suspendat

Bărbat de 39 de ani din Șoimuș a fost prins la volanul unei mașini conducând sub influența drogurilor.  El a fost depistat în cadrul unei operațiuni de verificare desfășurate pe Calea Zarandului, în municipiul Deva. Pe lângă faptul că s-a confirmat consumul de substanțe ilicite, s-a mai descoperit că el avea permisul de conducere suspendat. „La data de 11 ianuarie 2023, în jurul orei 08:10, poliţiştii rutieri au depistat  în […]

todayianuarie 12, 2023 315

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%