Comunitate

Câteva sfaturi utile pentru un trafic rutier în siguranță

todayoctombrie 24, 2023 7

Background
share close

Inspectoratul de Poliție Județeană Hunedoara recomandă preventiv adoptarea unui comportament corect în trafic, pentru a fi asigurat un trafic rutier în siguranță.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

Amplasarea aparatelor radar:

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria

DJ 687 Cristur – Hunedoara

DJ 687 Hunedoara – Hăşdat

DN 66 Călan – Băcia

DN7 Mintia – Veţel

DN7 Veţel – Leşnic

DN7 Leşnic – Săcămaş

DN7 Ilia – Gurasada

DN7 Gurasada – Burjuc

DN7 Burjuc-Zam

Deva, Calea Zarand; Sântuhalm

DN 76 Căinelul de Jos – Bejan

Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

 

 

Sursă: IPJ Hunedoara

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Comunitate

Ați văzut-o? Tânără de 22 de ani dată dispărută din Centrul Maternal Hunedoara, împreună cu fetița sa de un an

La data de 23 octombrie 2023, ora 19:00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, o tânără GUȚ ANDREEA BIANCA în vârstă de 22 de ani, a plecat din Centrul Maternal situat în municipiul Hunedoara, împreună cu fiica sa GUȚ DARIANA SOFIA de 1 an și nu s-au mai întors până în prezent. Semnalmente: înălțime 1,62 cm, greutate 70 kg, păr de […]

todayoctombrie 24, 2023 156

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%