
În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 183 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 140 astfel de solicitări.
Cele mai multe cazuri au fost operate de către:

-Detașamentul Hunedoara : 30 intervenții

-Detașamentul Deva: 14 intervenții

-SMURD Geoagiu : 13 intervenții

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 9 incendii.
Dintre acestea, 6 s-au manifestat vegetația uscată și deșeuri, iar celelalte la: o anexa în care erau depozitați baloți de fân, un tablou electric, respectiv la materiale textile dintr-un apartament.
Intervențiile colegilor noștri au făcut ca pagubele materiale rezultate în urma acestor evenimente să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 5 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Simeria, Zeicani, Clopotiva, Călan și Hunedoara, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri, au desfășurat 12 misiuni de informare preventivă și au acționat în alte 4 situații pentru protejarea comunității.


În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

În vederea preîntâmpinării unor evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor în locuințe, generate de fumat:

• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că resturile incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi pot provoca un incendiu;

• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.

• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului
https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Sursă: ISU Hunedoara
Cosmina Prața
Comentarii (0)