Actualitate

28 APRILIE- Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

todayaprilie 27, 2023 31

Background
share close

COMUNICAT DE PRESĂ

28 aprilie este „Ziua mondială a Securității și Sănătății la locul de Muncă”, eveniment organizat în fiecare an de către Organizația Internațională a Muncii (OIM) încă din anul 1919 și aduce în prim-planul opiniei publice importanța deosebită a  activității de prevenire a accidentelor si bolilor profesionale. Această campanie de conștientizare este menită să atragă atenția, la nivel internațional, asupra tendințelor din domeniul securității și sănătății în muncă, asupra amplorii accidentelor legate de muncă, a bolilor profesionale și a accidentelor mortale.

Totodată, ziua de 28 aprilie este și Ziua Internațională de Comemorare a lucrătorilor accidentați și decedați în muncă, organizată pretutindeni de către organizațiile sindicale, încă din anul 1996, zi în care, odată cu comemorarea victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, atragem atenţia lucrătorilor şi angajatorilor că trebuie să-şi schimbe mentalitatea în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea lor în muncă.

Lucrătorii trebuie să adopte o atitudine şi un comportament preventiv, să solicite angajatorilor protecţie colectivă şi, după caz individuală, să se implice în realizarea măsurilor de prevenire şi protecţie şi să-şi însuşească, prin instruire, cele mai bune practici astfel încât să  ajungă sănătoşi acasă după o zi de muncă. Angajatorii trebuie să fie conştienţi de obligaţiile pe care le au potrivit cerinţelor legale, de protecţie a vieţii, sănătăţii şi integrităţii lucrătorilor.

În perioada 27.04.2023 – 05.05.2023 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara celebrează Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, prin întruniri cu agenţii economici din întreg județul, având drept scop promovarea şi asigurarea de către aceştia a unui mediu de muncă sigur şi sănătos pentru lucrători, cu respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

La sediile Inspectoratului Teritorial de Muncă din Petroșani (04.05.2023) și Deva (05.05.2023) vor fi organizate întâlniri cu angajatorii, reprezentanții lucrătorilor, medici de medicina muncii, sindicate și reprezentanți ai serviciilor externe, obiectivul principal fiind creșterea gradului de conștientizare cu privire la activitatea de prevenire şi promovare a unei culturi în domeniul SSM ce poate ajuta la reducerea numărului de cazuri ce privesc accidentările şi decesele produse ca urmare a evenimentelor la locurile de muncă.

 

 

 

Sursă: Comunicat emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Contravenții de peste 1.600.000 lei pentru cei care fug de plata obligațiilor fiscale

Bonul fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziționat este unul din instrumentele aflate la îndemâna oricui prin care se poate contribui la reducerea evaziunii fiscale. În aceste zile, inspectorii Direcției generale antifraudă fiscal desfășoară acţiuni de control operativ la nivel naţional. La finalul primelor două zile ale acestei acțiuni, au fost aplicate 329 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.647.721 lei. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală organizează frecvent astfel de acțiuni […]

todayaprilie 27, 2023 37

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%