Actualitate

3 mai: Ziua Mondială a Libertății Presei

todaymai 3, 2023 15

Background
share close

În fiecare an,  3 mai este ziua în care se sărbătorește Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Adunarea Generală a ONU a stabilit în anul 1993, instituirea acestei zilei în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Scopul acestei zile a libertății presei este acela de a atrage atenţia întregii lumi asupra importanței și obligaţiei respectării libertății de exprimare, precum sunt ele stabilite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, unde la articolul 19 se arată că:

Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Elevii de la „Vlaicu” respectă tradiția: o zi fără ghiozdane

2 mai este ziua națională a tineretului motiv de distracție la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăștie.  Deja tradiție, elevii au venit la școală fără ghiozdane. Acestea din  urmă au fost înlocuite cu cele mai neobișnuite obiecte.   Adriana Chira, directoarea Liceului Teoretic "Aurel Vlaicu" a declarat următoarele: "Tinerii noștri au înlocuit clasicul ghiozdan cu barcă cu vâsle, roabă, geamantane, coș de nuiele, huse pentru chitară, cutii, plase de cumpărături, […]

todaymai 2, 2023 36

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%