Actualitate

3000 de euro pentru producătorii de legume

todayiulie 14, 2022 144

Background
share close

38 de producători locali hunedoreni de tomate, care s-au înscris în programul guvernamental de susținere a producătorilor de legume în spații protejate, vor beneficia de sumele prevăzute pentru cultivarea roșiilor.

QT Places Error: the selected post type doesn't exists or is not active in the plugin settings.

Ei vor primi câte 3.000 de euro pentru fiecare 1.000 metri pătrați cultivați cu tomate, bani care le vor fi acordați în următoarele zile.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, îi asigură pe toți producătorii hunedoreni de legume că sprijinul guvernamental pentru aceste tipuri de culturi va continua, cu o altă etapă, în luna august a acestui an:
„ Susținerea micilor fermieri din legumicultură va consta în alt ajutor financiar, de data aceasta pentru cultivarea unui sortiment mai mare de legume. Toți cei interesați se pot adresa cu încredere Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara unde vor primi toate sfaturile necesare pentru a se înscrie în acest program.”

Pentru a afla care au fost rezultatele acestui sprijin financiar, prefectul Călin Petru Marian, a dorit să se întâlnească și să discute despre cultivarea legumelor, despre problemele întâmpinate dar și despre producția obținută, cu doi producători din satul Aurel Vlaicu, beneficiari ai sumelor acordate de guvern pentru acest tip de activitate. Frații Dan și Laurențiu Vârciu sunt fermieri cunoscuți și apreciați în zona Orăștiei, cultivă în principal roșii, dar și alte legume, și își valorifică produsele în piețele din localitățile învecinate. Prefectul județului i-a felicitat pentru munca lor de zi cu zi și pentru răbdarea și pasiunea pe care le pun în cultivarea legumelor.

„Sunt foarte bucuros, atât ca prefect cât și ca inginer agronom, când hărnicia oamenilor care muncesc din zorii zilei până la apus, la care se adaugă și ajutorul financiar al statului, duc la culturi atât de bogate și roade atât de gustoase care ajung apoi pe mesele noastre. Susținem producătorii locali și agricultura hunedoreană, de care avem atât de mare nevoie!” – a spus Călin Petru Marian.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Prefectul de Hunedoara: ”Pentru Valea Jiului avem ca prioritate omul”!

Valea Jiului se poate dezvolta după restrângerea activității miniere prin acțiuni comune ale autorităților locale și județene, consideră prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a participat, joi, la conferința ”Pași parcurși de Valea Jiului în tranziția de la cărbune – conexiuni noi și oportunități viitoare”. De asemenea, prefectul de Hunedoara este de părere că este nevoie de implicarea directă a reprezentanților mediului de afaceri din zonă și de sprijin […]

todayiulie 14, 2022 20

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%