Actualitate

4,03% este rata șomajului în județul Hunedoara

todaymartie 6, 2023 35

Background
share close

Pentru luna ianuarie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de muncă Hunedoara a anunțat o rată a șomajului de 4,03% , adică 6270 de persoane sunt în căutarea unui loc de muncă. O ușoară creștere, de 0,06 % comparativ cu luna precendentă.

Indemnizați sunt 2006 persoane care sunt încă beneficiari de plăți din partea AJOFM, restul de 4264 de persoane sunt șomeri neindemnizați. Cei mai mulți șomeri, și anume 1565 sunt cei cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani. Tot statistic, în ceea ce privește mediul de rezidenţă, 2.113 șomeri provin din mediul rural și 4.157 sunt din mediul urban.

Sursă: AJOFM Hunedoara

 

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 27 %, urmat de cei cu studii gimnaziale 26 %, iar 22 % sunt cei fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care au absolvit învăţământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 16 % din totalul șomerilor înregistraţi, cei cu studii superioare sunt 7 %, iar cei cu învăţământ postliceal sunt 2 %.

Structura șomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.193 persoane foarte greu ocupabile, 1.973 greu ocupabile, 2.080 mediu ocupabile, iar 1.024 sunt persoane  ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului  la nivelul judeţului Hunedoara sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Hunedoara la adresa www.anofm.ro, ” informează AJOFM Hunedoara.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Premii pentru elevii Liceului „Aurel Vlaicu”- rezultate frumoase la olimpiadele din acest sfârșit de săptămână

  Primăvara vine cu rezultate frumoase pentru elevii Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie. La acest sfârșit de săptămână mai mulți elevi ai instituției orăștiene au câștigat premii la olimpiadele de limba română și fizică organizate la nivel județean. Astfel elevii merituoși sunt: Emilia Cătană, Zaharie Alin, Braia Maria, Eduard Danciu, Crișan Raul și Oproi Denisa. Aceștia sunt îndrumați de profesorii Kaversznyuk Alina, Rusu Nicoleta, Giurgiu Margareta și Chindea Simona. […]

todaymartie 6, 2023 556 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%