Actualitate

796 de hunedoreni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM HUNEDOARA

todayaprilie 4, 2023 42

Background
share close

În luna februarie, AJOFM Hunedoara anunță că un număr de 796 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul agenției. 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 375 persoane au peste 45 de ani, 117 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 61 persoane au între 30 – 35 ani, 83 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 160 persoane sunt tineri sub 25 de ani. În baza de date a AJOFM Hunedoara, s-au înscris în luna februarie 2023, ca persoane în căutare de loc de muncă, 223 tineri NEET, cu vârsta între 16 – 29 ani care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 543 provin din mediul urban, iar 253 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,283, urmate de cele fără studii sau cu studii primare și gimnaziale, 256. Numărul celor care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii este de 140, cei cu studii postliceale sunt în număr de 20, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 97.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 131 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în cursul lunii februarie 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 864 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, puteți accesa www.anofm.ro .

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Drumul nu este coș de gunoi și totuși unii confundă natura cu propria casă

Surpriză neplăcută pentru drumarii care efectuau operațiuni de salubrizare și igienizare pe DN 68A. În timpul zilei de astăzi, între Coșevița și Ohaba, aceștia au descoperit în apropierea carosabilului piei de oaie. DRPD Timișoara informează care sunt amenzile pentru aruncarea deșeurilor pe drumurile publice: „În zona de siguranță a  drumurilor și podurilor, locuri de parcare, oprire și staționare, este interzisă aruncarea deșeurilor! Conform OG nr 43/1997 și HG nr. 1061/2008, […]

todayaprilie 3, 2023 66

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%