Diverse

80 de milioane de euro pentru secțiile de terapie intensivă nou-născuți

todayiulie 26, 2022 9

Background
share close

Ministerul Sănătății a publicat Ghidul beneficiarului pentru Componenta 12 – Sănătate, Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică I2.3. Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți. În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt prevăzute peste 80.000.000 de Euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport pre-spitalicesc neonatal.
Din cele 80 de milioane de euro, 37.820.000 de euro sunt prevăzute pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro. Alte 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziție celor interesați pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.
Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni.
Solicitanții pot fi orice entitate publică care deține o unitate sanitară în cadrul căreia există unitate de asistență medicală destinată pacientului critic neonatal.
Cererile de finanțare vor putea fi depuse între 30 septembrie 2022 și 15 martie 2023.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Peste 200 de misiuni ale Pompierilor hunedoreni

🔥🚒🚑 214 MISIUNI ALE POMPIERILOR HUNEDORENI  ÎN ACEST WEEKEND 🌞🔥 Au fost trei zile solicitante pentru pompierii hunedoreni. Conform previziunilor meteorologice, temperaturile au depășit în unele locațități din județ 40 de grade, însă pompierii și paramedicii SMURD s-au aflat mereu la datorie, gata să lupte cu flăcările, în cele mai grele condiții, atât ziua, cât și noaptea, gata să acorde asistență medicală la fiecare solicitare venită din partea dumneavoastră. 🧑🏻‍🚒👨‍🚒 […]

todayiulie 25, 2022 32

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%