Actualitate

Verificări la construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor

todayoctombrie 11, 2022 17

Background
share close

Toate lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Hunedoara sunt verificate în această perioadă de o comisie tehnică, astfel încât să fie preîntâmpinate orice evenimente nedorite, așa cum s-a întâmplat la Roșia Montană (jud. Alba).

În Bazinul Hidrografic Jiu aferent județului Hunedoara au fost verificate lucrări de apărare de pe raza orașelor Aninoasa și Uricani. În centrul județului echipa tehnică a controlat situația lucrărilor din zona Hațeg, Cinciș, Deva și Ilia, iar în zona Brad, împreună cu reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă – Crișuri, astăzi vor fi verificate lucrările hidrotehnice aflate în bazinul Crișului Alb, din nordul județului.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit astăzi cu membrii echipei tehnice, care este formată din specialiști ai Administrației Naționale Apele Române și ai Administrațiilor Bazinale de Apă Mureș, Jiu și Crișuri. La acțiunea de control, care este în derulare, participă și reprezentanți ai Instituției Prefectului, precum și ai ISU Hunedoara.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, prefectul Călin Petru Marian a solicitat echipei tehnice să analizeze în detaliu situația generată de colmatarea, pe anumite porțiuni din zona Vața de jos și Baia de Criș, a râului Crișul Alb și, totodată, să fie luate măsurile tehnice care se impun.

De asemenea, s-a discutat despre modul în care barajul de la Mihăileni ar putea stopa inundațiile din aval în situația în care s-ar înregistra viituri în urma căderilor mari de precipitații.  Pe de altă parte, prefectul Călin Petru Marian a solicitat comisiei tehnice, atât prezentarea unui raport detaliat al stării tehnice a construcțiilor hidrotehnice, cât și un plan de investiții pentru anul viitor, care să permită noi lucrări strict necesare apărării împotriva inundațiilor, în județul Hunedoara.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Planul Național de Redresare și Reziliență aduce bani la bugetul municipiului Deva

12 blocuri și 6 clădiri publice din Deva au fost incluse în 18 proiecte de renovare energetică moderată și aprofundată în Planul Național de Redresare și Reziliență . Astăzi, Primăria municipiului Deva , prin edilul său , Florin Oancea a anunțat deschiderea componentei C5 a acestui plan de redresare care a adus bugetului 15 milioane de euro. Clădirile publice din Municipiul Deva ce sunt incluse în acest proiect de redresare […]

todayoctombrie 10, 2022 38 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%