Actualitate

Aproape 300 de absolvenți au fost selectați la Bursa locurilor de muncă dedicată lor

todayoctombrie 14, 2022 4

Background
share close

Universitatea Petroșani a fost gazda Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara și la care a participat și președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Au fost prezenți 72 de agenţi economici, din cei 94 contactați de AJOFM, care au oferit 392 de locuri de muncă. La Bursă au luat parte 904 persoane, dintre care 711 absolvenți. Au fost selectați 284 absolvenți în vederea încadrării şi au fost încadrați în muncă 30 absolvenți, din care 3 cu studii superioare, spun cei de la AJOFM.

Angelica Georgeta Tomuța, directorul AJOFM Hunedoara, spune că una dintre preocupările permanente ale agenției este reprezentată de perfecționarea și calificarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

”Este un eveniment realizat la nivelul Agenției Județene și astăzi vreau să mulțumesc conducerii Agenției Naționale, domnului președinte, care este alături de noi. Acest fapt de responsabilizează, ne obligă. Trebuie să demonstrăm că suntem un județ care la nivelul AJOFM ne facem treaba cu seriozitate. În sală, în acest moment, avem proiectul SICONET, destinat tinerilor. Colegii mei stau de vorbă cu fiecare absolvent, cu fiecare tânăr din această sală, oferind cursuri de calificare gratuite, subvenții la absolvire. Până în acest moment avem 8 grupe de cursuri finalizate, iar proiectul se mai derulează încă un an de zile. Avem în total în județ 43 de programe de formare profesională derulate. Dacă până acum programele de formare profesională doar se punctau, de doi ani și jumătate noi organizăm cursuri de formare profesională în strânse parteneriate cu angajatorii. Este greu, suntem unul dintre cele mai grele județene din țară, avem foarte mulți șomeri, dar sunt trebuie să ajutăm toate aceste persoane. Doar implicându-ne și fiind activi putem să rezolvăm problema din județul Hunedoara” , a explicat Angelica Georgeta Tomuța, director AJOFM Hunedoara.

Președintele ANOFM, Florin Irinel Cotoșman, spune că și-a dorit să se afle astăzi în județul Hunedoara, deși astfel de acțiuni au avuty loc la nivel național, pentru a  cunoaște îndeaproape situația de aici.

Am acceptat invitația colegilor mei de la AJOFM Hunedoara și mă bucur că sunt aici. Am considerat că este o oportunitate foarte bună să cunosc situația din județul Hunedoara privitor la locurile de muncă vacante, la numărul persoanelor care doresc să se angajeze. Îi felicit pe colegii mei de la AJOFM Hunedoara pentru modul în care au organizat acest eveniment. O surpriză plăcută pentru mine este numărul de participanți, dar și numărul de angajatori. Integrarea tinerilor pe piața muncii reprezintă o prioritate pentru noi și astăzi, la nivel național, este un eveniment foarte important al activității Serviciului Public de Ocupare din România”, a declarat președintele Agenției Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă, Florin Irinel Cotoșman.

Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Contract semnat pentru încă două loturi din Autostrada Lugoj – Deva

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat cu Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. - EURO-ASFALT d.o.o contractul pentru ,,Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D’’. Valoarea contractului este de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin PNRR. Durata contractului este de 45 de […]

todayoctombrie 14, 2022 29

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%