Actualitate

La scărpinat cu ursul – imagini surprinse în Parcul Național Retezat

todayoctombrie 27, 2022 166

Background
share close

Imagini amuzante au fost surprinse în Parcul Național Retezat, unde un urs ține parcă să demonstreze că este urmașul demn al lui Baloo din Cartea Junglei.

O cameră de monitorizare a faunei amplasată de Administrația Parcului Național Retezat a surprins ursul care se scarpină pe toate părțile folosindu-se de un copac. După așa un răsfăț, Moș Martin pleacă înapoi în pădure. Imaginile au strâns deja o mulțime de aprecieri.

”La scărpiniș cu ursul  (Ursus arctos) surprins de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în teren de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Prezența Ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existența populației de urs, demonstrează că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare. Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guverneaza cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus). Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva”, au scris cei de la Parcul Național Retezat pe pagina de Facebook. 

 

Carmen COSMAN – PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Prefectul hunedorean îi răspunde lui Laurențiu Nistor

“Atacat”  într-o postare, pe Facebook,  de președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru, reacționează: “Bună ziua, domnule președinte, sper să vă fie bună, nu ca cea de ieri! V-am văzut supărat, nu este bine pentru sănătate. Mai ales că ați fost la stațiune două săptămâni. Apropo, nu știu câți hunedoreni de-ai noștri își permit să plătească 1000 de lei pe noapte timp de două săptămâni la […]

todayoctombrie 27, 2022 168 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%