Actualitate

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian: ”Sunteți mic, prea mic, domnule Cristian Resmeriță”!

todaynoiembrie 21, 2022 611

Background
share close

După atacurile publice repetate ale senatorului PSD de Valea Jiului Cristian resmeriță, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian îi transmite parlamentarului că este ”mic, prea mic” și atunci când se erijează în protectorul Văii Jiului, dar și când pretinde că face legi ”pe persoană fizică”.

În ultima perioadă, Cristian Resmeriță, care este și președinte executiv al PSD Hunedoara, a lansat mai multe atacuri la adresa liderilor PNL pe care încearcă să îi facă responsabili de soarta mineritului din Valea Jiului sau a termocentralei Mintia, omițând să spună că declinul acestei industrii a început cu ani de zile în urmă, cu PSD la butoane, iar ceea ce se întâmplă acum este doar consecința modului în care a fost administrată ani de zile compania energetică hunedoreană. Mai mult, parlamentarul social – democrat susținea că la nivel de județ coaliția guvernamentală nu prea funcționează și că au fost doar vreo două întâlniri între liderii celor două partide.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, vine astăzi cu o replică dură adresată senatorului PSD Cristian Resmeriță, de natură să demonteze acuzațiile aduse de acesta.

Bună ziua, domnule senator Cristian Resmeriță!

Demagogia și ipocrizia le ridicați, din nou, la rangul de virtuți.

Vă considerați jupân al Văii Jiului, iar acum vă place să credeți că sunteți și jupân al județului, încercând să dați lecții celor care nu sunt de acord cu dumneavoastră.

Sunteți mic, prea mic, domnule Cristian Resmeriță, și atunci când vă erijați în protectorul Văii Jiului, dar și atunci când credeți că faceți legi „pe persoană fizică”.

Vă asigur că tot ceea ce face prefectul Călin Petru Marian este spre binele cetățenilor din județul Hunedoara și doar în spiritul în care a jurat pe Constituție.

Nu a închis termocentrala de la Mintia nici prefectul, nici președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu. S-a urmărit doar oprirea hemoragiei scurgerii banului public pe care dumneavoastră îl considerați ca fiind propriul buzunar. Nu se putea lăsa să se acumuleze pierderi de aproape 1 milion de euro, la fiecare 2 zile, cum dumneavoastră ați fi dorit, fără a vă gândi la consecințe.

Tot ceea ce am încercat să facem cu termocentrala Mintia a fost de a regândi o traiectorie în spiritul eficienței, a locurilor de muncă sigure, dar și a siguranței Sistemului Energetic Național.

Orice acuzații aduse mie, Partidului Național Liberal sau președintelui județean al PNL, vin doar să acopere problemele pe care le aveți acasă, probleme pe care le gestionați cu „La Famiglia” și care apar public pe posturile naționale de televiziune.

Prin învinuirea PNL încercați să vă disculpați prin mutarea atenției publice de la subiectele care vă deranjează, uitând că aproape 30 de ani, prin conducerile impuse de PSD, ați devalizat CEH (numai în ultimii 10 ani cu peste 1 miliard de euro).

Vă faceți că nu știți că se exportă cărbune de la Lupeni în Polonia. Vă faceți că nu știți că se încălzesc cei din Gorj cu cărbunele din sacii de la Lupeni. Vă faceți că nu știți că cel care transportă acest cărbune este tocmai unul din cei 10 fini ai dumneavoastră, care, ce să vezi, se ocupă și de curățenia orașului Lupeni.

Pe principiul „Hoțul strigă hoții” v-ați făcut mic, iar din demagogie ieftină ați ajuns la o ipocrizie crasă.

Răspund pentru toate faptele mele și nu admit să mi se dea public recomandări de către oameni care se cred mai presus de lege. Mă voi lupta în permanență ca adevărul și dreptatea să fie mai presus de interesul politic sau de grup. De asemenea, nu accept ca oamenii să fie folosiți pentru atingerea unor scopuri personale sau de natură politică.

Despre Coaliția de guvernare, vă spun, domnule senator, că întâlnirile au fost mult mai multe , dar au avut loc într-un cadru restrâns, dumneavoastră nefiind printre cei considerați că trebuie să li se ceară părerea. Încercăm să luăm orice decizie care este benefică pentru locuitorii județului Hunedoara și, în același timp, facem tot ce ne stă în putință pentru ca cetățenii să ducă o viață cât mai bună”, scrie prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, într-o postare pe Facebook.

Carmen PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Alina Gorghiu -„Există fonduri pentru majorarea pensiilor cu 15%”

În această dimineață, Președintele Senatului României, Alina Gorghiu a venit cu o declarație de presă referitoare la majorarea pensiilor. În ultima ședintă a Biroului Politic Național, organizată joi, 17 noiembrie ,a fost vehiculată cifra de 6%  având ca bază cifra inflației de anul trecut. Cum anul acesta inflația se anunță mai ridicată față de previziunile precedente, Președintele Senatului României, Alina Gorghiu a declarat că sunt fonduri pentru majorarea cu 15 […]

todaynoiembrie 21, 2022 56

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%