Actualitate

A fost deschisă expoziția „Jandarmeria Română 1850 – 2020”

todayianuarie 24, 2023 64

Background
share close

Expoziția  e deschisă  la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Săptămâna trecută a avut loc vernisajul cu tematică militară, fiind prezentată istoria de peste 170 de ani a Jandarmeriei prin intermediul unor piese de patrimoniu reprezentative.

 

Expoziția reprezintă rezultatul unei colaborări de succes dintre Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Asociația RoMilitaria, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Consiliul Județean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean ‘’Decebal’’ Hunedoara și Centrului de Formare Inițială și Continuă al Ministerului Afacerilor Interne din municipiul Orăștie.

La inaugurarea expoziției, au fost prezenți reprezentați ai structurilor menționate care au vorbit despre semnificația acesteia. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române am avut onoarea de a o avea alături pe doamna colonel Rotaru Luiza.

Cei mai încântați vizitatori la această deschidere au fost copiii care au rămas plăcut impresionați de uniformele militare expuse, fiindu-le explicată evoluția Jandarmeriei Române.

Expoziția ,,Jandarmeria Română 1850-2020’’ va putea fi vizitată în perioada 24 ianuarie – 26 martie 2023, de marți până duminică în intervalul orar 09:00-17:00 la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Vulcan: Doi tineri arestați pentru tâlhărie calificată

La data de 22 ianuarie 2023, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din municipiul Lupeni, în timp ce își desfășura activitatea în calitate de paznic al unei societăți aflate pe strada Preparației din municipiul Vulcan, în jurul orelor 19:30-20:00, două persoane de sex masculin au sărit peste gardul împrejmuitor al societății, ocazie cu care au început să-l lovească cu o coadă de mătură peste mână, ulterior paznicul s-a […]

todayianuarie 24, 2023 69

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%