Actualitate

A promis și a reușit. Deputatul PNL Vetuța Stănescu a promis minerilor că va fi respectat dreptul acestora de a se pensiona la 45 de ani, iar prin amendamentul pe care l-a depus , a reușit să își mențină promisiunea.

todaynoiembrie 21, 2023 29

Background
share close

A promis și a reușit. Deputatul PNL Vetuța Stănescu a promis minerilor că va fi respectat dreptul acestora de a se pensiona la 45 de ani, iar prin amendamentul pe care l-a depus , a reușit să își mențină promisiunea. Luni, 20 noiembrie, în Camera Deputaților s-a dat votul final pe Legea Pensiilor prin care se păstrează dreptul minerilor de a ieși la pensie la 45 de ani, ca urmare a unui amendament depus de deputatul PNL Vetuța Stănescu.

Cu această ocazie,  Vetuța Stănescu a declarat că: ”minerii din Valea Jiului și siderurgiștii hunedoreni își păstrează drepturile în noua Lege a Pensiilor, votată astăzi în Camera Deputaților, în calitate de for decizional.  Prin amendamentele pe care le-am depus și susținut în calitate de deputat PNL, mi-am ținut promisiunea față de aceste categorii profesionale care și-au desfășurat sau își desfășoară activitatea în condiții deosebite. Astfel, minerii vor ieși în continuare la pensie la 45 de ani, în timp ce siderurgiștilor și celor care au lucrat în sectorul construcţii maşini le este recunoscută în mod explicit munca în condiții speciale. Le mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles importanța acestor demersuri legislative și au votat aceste amendamente. Îmi doresc ca seniorii hunedoreni și nu numai să aibă un nivel de trai decent, așa cum merită după o viață de muncă”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu, președinte PNL Hunedoara.

Forma finală a Legii Pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților cu 199 de voturi ”PENTRU”, 39 ”CONTRA”, 17 „ABȚINERI”, iar un deputat nu a votat.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Angajaţii statului protestează. Prefectul Călin Petru Marian este atent la doleanțele lor

Angajații din diferite structuri județene au participat, azi, la acțiuni de protest spontan, principalele revendicări fiind legate de eliminarea inechităților salariale pentru aceeași funcție unui număr adecvat de personal în compartimentele suprasolicitate și alocarea resurselor adecvate pentru digitalizarea și dotarea tehnică necesară desfășurării activităților specifice. Angajaţii care astăzi și-au manifestat doleanțele au fost din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, […]

todaynoiembrie 20, 2023 81

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%