Diverse

Accident în Simeria: un biciclist a fost acroșat de o șoferiță de 80 de ani

todayiunie 30, 2023 328 4

Background
share close

În această dimineață, un biciclist a fost acroșat de o șoferiță de 80 de ani din municipiul Hunedoara. Accidentul a cărui victimă este un bărbat de 71 de ani din Deva, a avut loc pe drumul național 7, pe raza orașului Simeria. Victima a suferit răni ușoare, dar a necesitat transportarea acestuia la spitalul de urgențe din Deva.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru șoferița de 80 de ani.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă: 
  • Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
  • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: 
Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Demisie în Consiliul Local Orăștie

Consilierul local PNL Gheorghe Depcea, membru  al Consiliului Local Orăștie, și-a anunțat astăzi demisia din legislativul local. Gheorghe Depcea, considerat unul dintre cei mai implicați aleși locali, atent mereu la problemele oamenilor, a invocat probleme de ordin profesional care l-au determinat să demisioneze. Locul acestuia va fi luat, conform legii, de următorul de pe lista propusă de PNL Hunedoara pentru Consiliul Local Orăștie la alegerile din 2020. Carmen COSMAN - […]

todayiunie 29, 2023 202

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%