Actualitate

Activitatea Goscom intervine pentru reluarea furnizării apei potabile la Orăștioara

todaymartie 31, 2021 307 3

Background
share close

Activitatea Goscom încearcă rezolvarea problemei

În cursul zilei de ieri, Activitatea Goscom SA a fost nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în satele Costești, Orăștioara de Sus, Ludești și Bucium. Pârâul Valea Rea a avut o turbiditate ridicată din cauza topirii zăpezilor, ceea ce a făcut ca Stația de apă Costești și rezervorul de înmagazinare a apei Orăștioara de Sus să nu mai poată asigura apa potabilă pe rețele. Reprezentanții Societății Activitatea Goscom anunță că reluarea furnizării apei potabile se va face în funcție de gradul de limpezime a apei din pârâul Valea Rea, care depinde de situația meteorologică a următoarelor zile.

Directorul Activitatea Goscom, Fabius Kiszely, a dat asigurări în cadrul buletinului de știri Radio Color de astăzi că societatea face tot posibilul pentru remedierea situației:

Am sistat furnizarea apei potabile în comuna Orăștioara pentru motivul că valorile turbidității au trecut mult peste pragul care poate asigura potabnilizarea apei în instalațiile de tratare de la Costești. Dacă am fi continuat să alimentăm stația de tratare de la Costești puneam în pericol siguranța și fiabilitatea echipamentelor de tratare. Ca atare, în acord cu reprezentanții Primăriei Orăștioara am luat decizia să sistăm, pe o perioadă limitată, furnizarea apei. Suntem mobilizați cu oameni și echipamente. În momentul în care lucrurile intră într-o oarecare normalitate, indiferent de oră, noi vom porni alimentarea pe comuna Orăștioara.

Ascultați mai jos declarația în format audio:

  • cover play_arrow

    Activitatea Goscom intervine pentru reluarea furnizării apei potabile la Orăștioara radio color

 

Turbiditatea este opacitatea sau lipsa de transparență a apei sau a altui lichid, provocată de particule foarte fine, care nu pot fi individualizate cu ochiul liber, nu sedimentează în timp și care, aflate în stare de suspensie în lichid, difuzează și reflectă lumina.

Măsurarea turbidității este un procedeu de analiză constând în măsurarea concentrației unei emulsii, comparându-i transparența cu un preparat etalon. 

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăștia ar putea ieși mai repede din carantină

Măsura ridicării carantinei zonale înaintea celor 14 zile, o posibilitate Municipiul Orăştie este în carantină de duminică, 28 martie 2021, ora 08:00. Luni, 29 martie, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, parcurgând ultima etapă procedurală în acest sens. Cu toate că măsura a fost instituită pentru un termen de 14 zile, se pare că municipiul Orăștie ar putea ieși mai repede din carantină. Prezent în emisiunea Cafeaua de la […]

todaymartie 30, 2021 2047 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%