Actualitate

Adio păcănele în localităţile sub 15.000 de locuitori

todayaprilie 9, 2024 80

Background
share close

 

Camera Deputaţilor adoptă, marţi, o lege care prevede că sălile de jocuri de noroc din localităţile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise. „Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României”, spune Alfred Simonis.

„Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate, în regim de urgenţă, prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care distruge familii, distruge familii şi care face extrem de de mult rău României.

 

În şedinţa de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate.

Vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc. Este o primă lege, o lege care închide toate păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom adopta şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe”, spune Alfred Simonos, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

El afirmă că legea reprezintă un prim test pentru piaţă.

 

„Vrem să vedem şi cum reacţionează industria la prima lege, să vedem cum marii avocaţi plătiţi cu foarte mulţi bani, cu care am tot fost ameninţaţi în ultimele luni de zile, să vedem cum reacţionează la prima lege şi ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care şi ea trebuie reglementată şi restricţionată substanţial. Astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză şi să facem un mare bine României. Toate amendamentele au fost depuse în această dimineaţă.

 

Alte modificări putem accepta dacă sunt de bun augur. Este un prim test, o primă lovitură. În funcţie de cum va reacţiona piaţa, pentru că intrarea în vigoare este în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică până la finalul lunii aprilie. Vom vedea cum va reacţiona industria, pentru că din punctul nostru de vedere, la consecinţele trecute în această lege (..) nu au cum să nu o facă. Vedem şi ne adaptăm pe parcurs”, încheie Simonis.

 

 

Sursă: Mediafax

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ministrul Mediului, Mircea Fechet vrea ca noul cod silvic să se îndrepte cu o atenție sporită asupra hoților de lemne

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a făcut, marţi, un apel către parlamentari să ţină cont de trei aspecte pe care le doreşte introduse în noul Cod Silvic, acestea referindu-se la hoţii de lemne, la introducerea conflictului de interese, respectiv accesul liber în pădurile României. Mircea Fechet a fost prezent, la Palatul Parlamentului, la prima rundă de dezbateri pe marginea noului Cod silvic, la comisiile reunite pentru mediu, respectiv pentru ape, păduri, […]

todayaprilie 9, 2024 28

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%