Actualitate

Administrația publică- ce înseamnă să fii primar? Un proiect nou marca TNL Deva

todayianuarie 14, 2023 62

Background
share close

”Administrația publică-ce înseamnă să fii primar” este primul proiect din 2023 al TNL Hunedoara. Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea împreună cu echipa tinerilor liberali a propus acest proiect cu înscrieri până pe 17 ianuarie. Proiectul se adresează tinerilor deveni care vor să cunoască îndeaproape acest domeniu al administrației locale și să urmeze pe viitor o  carieră profesională în această direcție. Scopul proiectului este de conștientizare în rândul tinerilor a funcționării  administrației publice și a impactului acesteia asupra societății.

Înscrierile sunt acceptate pe pagina de Facebook  al TNL Deva și sunt așteptate să se înscrie tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Proiectul constă în desfășurarea activității specifice edilului șef, pentru o perioadă de 2 zile, alături de primarul municipiului reședință de județ. Pentru a descoperi tainele administrației publice, primăria municipiului Deva își deschide porțile pentru tinerii dornici să cunoască acest domeniu de activitate.

„Credem că este nevoie de un astfel de proiect care să plaseze tinerii aproape de decizia publică. La baza acestui proiect stă ideea că nouă ne-a lipsit această posibilitate, posibilitatea de a vedea și înțelege concret ce anume face decidentul public.

În echipa TNL Deva sunt tineri foarte bine pregătiți, care din punct de vedere profesional au reușit să se remarce. Este important să transmitem că pentru a face un lucru temeinic, trebuie să îți cunoști obiectivul tău profesional, iar mai apoi că este nevoie de foarte multă muncă. Trebuie să le transmitem tinerilor că pentru a face politică trebuie să fii foarte bine pregătit profesional, iar apoi să faci politică.

Sper ca în perioada care vine să realizăm proiecte interesante pentru segmentul de tineret.

Îmi doresc să ne orientăm spre cariera profesională a tinerilor, deoarece sunt de părere ca sistemul nostru de învățământ nu se orientează spre așa ceva.  Sunt de părere că educația necesită inovare și trebuie să răspundă nevoilor societății din ziua de astăzi.” – a declarat Alexandru Dîlv, președintele TNL Deva.

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ghidul cardurilor de energie. Tot ce trebuie să știți despre ajutorul de 1.400 de lei pentru plata facturilor!

Ghidul pentru utilizarea cardurilor de energie a fost lansat. Beneficiarii pot să îl consulte pentru a afla care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a primi acasă cardul și cum se pot face plăți. Cardul de energie este un ajutor pentru plata facturilor, oferit de Guvernul Nicolae Ciucă printr-un program de sprijin al categoriilor vulnerabile. Sprijinul anual are o valoare de 1.400 lei și se va distribui […]

todayianuarie 13, 2023 698

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%