Actualitate

Ai carte, ai parte: elevii cu media 10 la examenele naționale vor fi premiați

todayaugust 25, 2023 32 1

Background
share close

Elevii care la sesiunea examenelor naționale au obținut media 10, vor fi premiați. În acest sens, Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind premierea absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2023, şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Sumele care vor fi acordate, prin hotărâre de Guvern, sunt în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2023.
„Performanţa merită apreciată şi încurajată! Mă bucură faptul că în ședinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de gimnaziu şi liceu, care au obţinut media 10 la examenele naţionale 2023”, a scris Ligia Deca, joi pe Facebook.

Ministrul Educaţiei a adăugat că „558 de copii şi de tineri au reuşit să obţină această performanţă”. „Fiecare dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională va fi premiat cu 2.000 lei, iar fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10, în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, va fi premiat cu 5.000 lei. Îi felicit pe toţi cei care au obţinut aceste rezultate, dar şi pe profesorii şi pe părinţii lor, care i-au susţinut în acest drum”, a completat Deca.

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Geocaching, jocul internațional prin care zeci de români au descoperit Geoparcul Țara Hațegului

Hațeg,25.08.2023– Pentru al doilea an consecutiv, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului administrat de Universitatea din București a devenit, timp de trei zile, spațiu de joacă pentru pasionați de geocaching din toată țara. Peste 30 de persoane, inclusiv cel mai vechi și cel mai activ geocacher român, au pornit în căutarea cutiilor creative, numite geocache, create special pentru evenimentul „Geocaching în Geoparc – Pe drumul vulcanilor”. Este vorba despre un joc […]

todayaugust 25, 2023 26

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%