Actualitate

AJOFM Hunedoara: din decembrie, 553 de hunedoreni au un loc de muncă nou

todayianuarie 30, 2023 102

Background
share close

553 de hunedoreni și-au găsit de lucru în luna decembrie, conform datelor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Hunedoara, din care aproximativ 300 au fost femei. Cei mai mulți șomeri care și-au găsit un loc de muncă sunt cei cu vârsta de peste 45 de ani, 336 de persoane din această categorie s-au angajat. La polul opus ca vârstă, cei mai tineri de până la 25 de ani, au fost 112 șomeri care și-au aflat un loc de muncă.

Cei mai mulți, 402 la număr, provin din mediul urban, iar 151 de persoane sunt din mediul rural.

Un lucru de remarcat în comunicatul transmis de Agenția județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă Hunedoara sunt datele privitoare la gradul pregătire al celor care s-au angajat în ultima lună a lui 2022:

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale ,221, urmate de cele fără studii sau cu studii primare și gimnaziale,162. Numărul celor care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii este de 106, cei cu studii postliceale sunt în număr de 16, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 48. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 152 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.”

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în cursul lunii decembrie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 805 persoane.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Bătaie între eleve de la o școală generală din Orăștie

Din primele informații, pe surse, două minore, care ar fi eleve la o școală gimnazială din oraș, s-au întâlnit  după-amiază, după ieșirea de la cursuri, programându-și întâlnirea. La bătaie au asistat, ca martori și elevii liceelor din zona respectivă. „La data de 26 ianuarie a.c., Poliția Municipiului Orăștie informată de o patrulă de jandarmi care efectua activităţi de menținere a ordinii publice în sistem integrat în zona instituțiilor de învățământ […]

todayianuarie 30, 2023 2915 6

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%