Actualitate

Ajutor guvernamental pentru plata facturilor la energie

todaynoiembrie 20, 2022 55

Background
share close

Românii vulnerabili vor primi un ajutor pentru plata unei părți a facturilor la energie (termică, gaz și electricitate), în perioada sezonului rece. Este vorba despre aproximativ 4 milioane de beneficiari, pentru care se va crea un program guvernamental prin care aceste ajutoare vor fi distribuite.

Pentru finanțarea acestui nou program, Guvernul României va aloca până la 10% din fondurile europene destinate politicilor de coeziune.

Comisia Europeană a aprobat această redirecționare de fonduri în urma negocierilor cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș, care a prezentat importanța combaterii sărăciei energetice din România.

La discuții, ministrul a mai obținut prelungirea, pentru 2023, a Programului “Sprijin pentru România”, care constă în vouchere sociale de 250 lei, acordate la două luni persoanelor vulnerabile, pentru achiziția de alimente.

„Reprezentanții Comisiei Europene ne-au oferit garanții că până la finalul acestui an vom avea toate cele 16 programe aferente perioadei 2021–2027 aprobate. Negocierile la care am luat parte salvează practic Romania de pierderea a circa 5,2 miliarde de euro din totalul alocării de aproximativ 30 de miliarde de euro din Politica de Coeziune. Aceasta reprezintă alocarea aferenta anului 2022, precum și un sfert din alocarea comunicată inițial României pentru anul 2021. De asemenea, am convenit să implementăm sprijinul pentru plata facturilor în rândul persoanelor vulnerabile și continuarea programului „Sprijin pentru România”. Mulțumesc tuturor colegilor implicați în programarea și negocierea Acordului de Parteneriat și a programelor, pentru finalizarea cu succes a acestui proces, pe care l‑am început în primul meu mandat la MIPE. Munca lor se vă transpune în investiții majore și noi locuri de muncă pentru oameni. Mai departe, trebuie să capacităm toți actorii – administrație publică centrală și locală, instituții publice, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile – pentru a fi sigur că maximizăm rezultatele oferite de aceste oportunități, prin care putem schimba cu adevărat România”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Carmen PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Stația hidrometrică de pe Crișul Alb, reabilitată cu fonduri europene

Prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), Administrația Bazinală de Apă Crişuri desfăşoară lucrări de reabilitare la stația hidrometrică Blăjeni pe râul Crişul Alb. Astfel, sunt lucrări care vizează consolidarea şi refacerea malului stâng al Crişului Alb în localitatea Blăjeni; refacerea şi consolidarea malului stâng al Crişului Alb în localitatea Crişcior; precum și refacereaa şi consolitarea malului stâng al CrişuluiAlb în localitatea Mihăileni. Oficialii Prefecturii Hunedoara spun că viiturile […]

todaynoiembrie 20, 2022 20

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%