Actualitate

Alături de cetățeni, prefectul își dorește rezolvarea situației critice de la Spitalul din Călan

todayoctombrie 19, 2022 83

Background
share close

Aflat în emisiunea „Cafeaua de la ora 11:00”, prefectul Călin Petru Marian a răspuns referitor la acțiunea de protest a Asociației Orizont Călan, anunțată pentru maine, 20 octombrie. Am dezbătut problema cauzată de intenția de închidere a serviciului de urgență a Spitalului din Călan, de către Consiliul Județean Hunedoara și acestea sunt declarațiile prefectului, Călin Petru Marian.

Cosmina Prața: -Mâine, 20 octombrie se anunță un protest al Asociației Orizont din Călan. Dânșii sunt nemulțumiți de intenția Consiliului Județean de a închide serviciul de urgență  din Călan.

Călin Petru Marian: -Am mai avut întâlniri, la nivelul primăriei Călan, la nivelul Consiliului Județean Hunedoara. În discuțiile care le-am avut cu oamenii din zona Călan, și nu vorbim numai de orașul Călan, vorbim și despre oamenii din Boșorod, Bretea și tot ce există aproape de orașul Călan, care veneau să fie  beneficiari ai serviciilor medicale ale spitalului din Călan, ce aparține de Spitalul de Urgență Deva și este în coordonarea Consiliului Județean Hunedoara. Cred că există o neputință a Consiliului Județean Hunedoara în ceea ce privește managementul acestui spital din Călan, în ceea ce privește aducerea de specialiști și de implicit medici, asistente, infirmiere care să poată să ofere servicii medicale 24 ore din 24, acestor cetățeni.

C.P.:- Medici sunt: unul este detașat la Deva și i se reface constant contractul de detașare către Serviciul de Urgență Deva, iar celălalt lucrează, dar când lipsește, serviciul se închide. Nu este o problemă nouă, ci un problemă socială.

C.P.M.: -Știu foarte bine povestea respectivă. Am avut și întâlniri la nivelul Consiliului Județean și ni s-a promis, nu neapărat mie, cât oamenilor din zona Călan că lucrurile se vor rezolva. Sper să nu trebuiască să ajungem la acțiuni extreme prin care să tragem un semnal de alarmă, dar oamenii se organizează și încearcă să protesteze, să își spună păsurile, iar cei care au în fișa postului să resolve această problemă îi îndemn să se aplece cât mai mult pentru a o remedia. Știm foarte bine sănătatea, învățământul, siguranța cetățeanului sunt trei lucruri foarte importante ca noi să existăm și să funcționăm în continuare. Cu siguranță, gândesc că prin presiunea poporului, a cetățenilor implicați, se vor găsi soluții. Sper să le dea Dumnezeu minte să fie cât mai atenți la acest lucru.  Eu sunt alături de cetățenii din zona Călanului, cunosc zona și sunt niște condiții extraordinare puse la dispoziție de către primăria Călan, prin modernizarea acestei locații. Există mai multe specializări care pot să își desfășoare activitatea în locația respectivă. Important este să ne dăm silința și autoritățile responsabile să fie implicate să resolve această problemă.

Vă reamintim că în mod frecvent se închide unitatea de urgență a Spitalului din Călan, sub motivul nerentabilității și că numărul medicilor nu este suficient, ceea ce grevează de asigurarea dreptului de asistență medicală nu numai locuitorii orașului Călan, ci și a celor din comunele învecinate, precum Băcia, Boșorod și Bretea Română. Sub presiunea pierderii accesului către acest serviciu, Asociația Orizont Călan a anunțat un protest pentru joi, 20 octombrie, la ora 18:00 în fața policlinicii din Călan.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Amenzi de 150.000 de lei aplicate de Garda de Mediu

Sancțiuni contravenționale de aproape 150.000 de lei au aplicat comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara ca urmare a neregulilor descoperite în urma controalelor din teren. În total, spun cei de la Garda de Mediu, în perioada 01.07.2022 – 30.09.2022 au avut loc 189 inspecţii, atât inspecţii planificate cât și inspecţii neplanificate. ”Inspecţiile planificate (78) au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, […]

todayoctombrie 19, 2022 8

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%