Diverse

Alege să înoți în siguranță

todayiulie 14, 2023 31

Background
share close

În mijlocul verii, multe persoane își doresc să găsească un loc ideal pentru a se răcori. Cu toate acestea, scăldatul în locuri neautorizate poate fi extrem de periculos!

An de an, pierderile de vieți omenești se înregistrează printre copii, tineri și chiar adulți care știau să înoate. Fie nu au avut pe cineva alături pentru a interveni în caz de nevoie, fie s-au aventurat în ape înșelătoare.

Pentru a preveni evenimentele tragice în timpul activităților recreative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” din județul Hunedoara face următoarele recomandări:

– Alegeți doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat.
– Respectați întotdeauna indicațiile salvamarului sau administratorului locului de agrement.
– Evitați scăldatul singur, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți suficiente abilități în acest sens. Dacă nu înotați bine, este mai bine să nu vă aventurați în apă.
– Evitați scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă cu maluri abrupte, curenți puternici, aluviuni sau plante, pietre, crengi și bușteni în apă.
– Nu faceți acte de teribilism prin sărituri de pe platforme, poduri sau alte construcții.
– Evitați să intrați în apă rece după expunerea prelungită la soare.
– Nu vă aventurați în apă în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

De asemenea, părinții, bunicii și tutorii legali ai copiilor trebuie să respecte următoarele măsuri pentru a preveni riscul de înec al minorilor:

– Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea apei, indiferent dacă este vorba de piscine speciale pentru copii sau de căzi.
– Supravegheați constant comportamentul copiilor în apă, fără a vă distrage atenția cu alte activități și fără a le întoarce spatele. Copiii sunt imprevizibili și ar trebui să fie supravegheați în timpul scăldatului chiar și dacă știu să înoate.
– Echipamentele de siguranță pentru înot, precum colacii de salvare, aripioarele gonflabile și tuburile gonflabile, nu sunt complet eficiente și trebuie folosite sub supravegherea atentă a unui adult.
– Utilizarea vestelor de salvare de către copii este o modalitate eficientă de prevenire a unor astfel de accidente.
– Explicați adolescenților pericolele implicite în scăldatul în locuri neautorizate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism, cum ar fi săriturile în apă de pe platforme, poduri sau alte construcții. În cazul ieșirilor la scăldat cu prietenii, stabiliți împreună o periodicitate și modalitatea de contact.

În caz de pericol, apelați cât mai repede posibil numărul unic pentru situații de urgență 112!

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Dosar penal pentru rele tratamente aplicate câinilor

Dosar penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra animalelor: 12 câini au fost salvați de polițiști și introduși într-un adăpost autorizat, în urma unui control ce a avut loc ieri, în comuna Hărău. La data de 12 iulie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat o activitate de control la domiciliul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Hărău. În urma verificărilor, […]

todayiulie 13, 2023 75

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%