Actualitate

ALERTĂ la Sarmizegetusa Regia! Două autoturisme au luat foc (VIDEO)

todaymai 9, 2021 717 3

Background
share close

Autoturismele au ars în parcarea sitului

Liniştea zilei de duminică a fost spulberată în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, când jandarmii aflaţi în paza locului au anunţat turiştii din sit să-şi mute maşinile din parcare, pentru că un incendiu a izbucnit şi există pericolul de a se extinde.

Cauza probabilă, un scurtcircuit

„Două familii aflate în vizită la Sarmizegetusa Regia au avut parte de un sfârşit de săptămână foarte neplăcut.
Un incendiu izbucnit la una dintre autoturismele oprite în parcarea sitului arheologic s-a dezvoltat cu repeziciune şi s-a extins la un alt autovehicul parcat în apropiere.

Cetatea dacică este amplasată într-o zonă de munte, echipajele de intervenţie specializate în stingerea incendiilor ale Detaşamentului de pompieri Orăştie, parcurgând aproximativ 30 de km până la locul în care se dezvolta arderea. În incendiu au fost distruse în totalitate cele două autoturisme. Exista pericolul extinderii incendiului şi la alte autoturisme, însă jandarmii aflaţi în paza obiectivului arheologic i-au avertizat pe turiştii aflaţi în sit, care au reuşit să mute maşinile la timp.

Incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nimeni nefiind rănit sau intoxicat cu fum. Detaşamentul de Pompieri Orăştie a dislocat o autospecială cu capacitate medie, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică a unui autoturism.”

ISU Hunedoara

VIDEO:

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Elevii Liceului Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie au revenit în clase, în scenariul verde

Școala a început de ieri, 5 mai 2021, și în municipiul Orăștie. Toate unitățile de învățământ din oraș funcționează în acest moment în scenariul verde. Este și cazul Liceului Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie, unde bucuria revederii dintre profesori și elevi, după o lungă perioadă de învățămând hibrid, și-a făcut simțită prezența. Orele de curs au fost reluate așadar cu respectarea recomandărilor și distanțare fizică. Conducerea liceului dă asigurări elevilor […]

todaymai 6, 2021 387 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%