Actualitate

Alexandru Todoran: Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Szeged

todayseptembrie 4, 2023 220

Background
share close

Orăștianul Alexandru Todoran, elev al Liceului Teoretic ”Aurel Vlaicu”  s-a întors în țară cu medalia de argint. Acesta a participat cu lotul României, la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Szeged, Ungaria . România se menţine pe locul al II-lea în clasamentul mondial alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada cu trei medalii de argint şi una de bronz, a transmis Ministerul Educaţiei. A fost o competiție care a reunit la cea de a 35-a ediție, 351 de concurenți din 90 de țări.

Medalia obținută în acest concurs, confirmă valoarea de necontestat al elevului Alexandru Todoran ca vârf de lance în învățământul orăștian.

“Şi anul acesta, echipa României a reuşit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint şi o medalie de bronz au intrat în palmaresul ţării, prin efortul unor tineri excepţionali: Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, Orăştie – medalie de argint; Luca Perju-Verzotti, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Bucureşti – medalie de argint; Andrei-Robert Ion, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de argint; Alexandru Luchianov, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de bronz”, precizează ministerul într-o postare pe Facebook.

 

 

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Sarmizegetusa Regia: Trei cetățeni de origine tadjică s-au ales cu dosar penal pentru distrugere

A fi turist, pentru unii, înseamnă să lași urme inclusiv în patrimoniul cultural național. Ieri, Jandarmii Postului Montan Grădiște au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică care ar fi scrijelit însemne în incinta Cetății Dacice Sarmizegetusa Regia. Gestul lor a fost denunțat către polițiștii municipiului Orăștie care au deschis dosar penal pentru distrugere. Amănunte, Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.   „Dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, […]

todayseptembrie 4, 2023 113

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%