Actualitate

Alin Constantin Andrioni a fost dat în urmărire de Poliția Română

todaymartie 29, 2023 1547 1

Background
share close

 

Condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Râul Alb, Alin Constantin Andrioni a fost dat în urmărire de Poliția Română. Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia

https://www.politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite/andrioni-alin-constantin

Ultima sa postare pe Facebook, de acum 3 zile, indica faptul că bărbatul se afla în Austria.

„Polițiștii hunedoreni l-au căutat pe Andrioni la domiciliu și în alte locuri în care s-ar fi putut afla, pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii, nefiind găsit la niciuna dintre adrese. Din acest motiv, bărbatul a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. Persoanele care dețin utile anchetei sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de Poliție, dacă dețin informați despre bărbat”, a declarat cms. șef Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Sentinţa a fost pronunţată după aproape opt ani de la comiterea faptei şi cu două luni înainte să intervină prescripţia.

Instanţa obligă și o firmă de asigurări să plătească 800.000 euro despăgubiri morale.

În mai 2015, un om de afaceri care intenționa să construiască două microhidrocentrale pe Râul Alb, în județul Hunedoara, a fost călcat cu o maşină de teren condusă de Alin Andrioni, un bărbat din Haţeg care însoţea un grup de activişti de mediu venit să documenteze ce se petrece în zona în care urma să fie construită una dintre microhidrocentrale.

La scurt timp după sosirea grupului de ecologişti în zona Coroieşti – Râul Alb, a sosit şi Bocea Mihalache, alături de alţi cinci bărbaţi. A urmat o altercație între proprietarul terenului și grupul de activiști de mediu, așa încât, în momentul în care bărbatul din Hațeg a încercat să părăsească zona la volan, l-a lovit pe proprietar, care a și fost călcat de automobil.

După incident, acesta din urmă a fost transportat la spital și, din păcate, a rămas paralizat de la gât în jos. În primă instanță, Andrioni a fost condamnat cu suspendare, iar acum a primit șase ani cu executare printr-o sentință definitivă.

Proiectul nu s-a mai realizat.

 

Cosmina Prața

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Managerul Sanatoriului din Geoagiu, Mirela Popescu Pleșa și-a dat demisia

Directoarea Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu, Mirela Popescu Pleșa și-a dat demisia din conducerea instituției spitalicești. Vineri, aceasta și-ar înaintat cererea de demisie susțin surse apropiate. Am cerut o poziție oficială din partea instituției, însă ni s-a închis apelul telefonic. Manager interimar este în acest moment, directorul economic,  Luminița Andraș, care acoperă partea managerială a spitalului din Geoagiu până la ocuparea funcției prin concurs.           Cosmina […]

todaymartie 29, 2023 2148 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%