Actualitate

Alina Gorghiu: legile educației au generat „cel mai mare proiect de consultare națională”

todaymai 16, 2023 26

Background
share close

Legile educației sunt în dezbatere pe comisii saptămâna aceasta și urmează pe 22 mai 2023, Senatul ca for decizional să le supună la vot în plen. Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu anunțat că actele normative legate de educație au generat „cel mai mare proiect de consultare naţională din ultimele trei decenii”.

„Vorbim de o ‘Românie educată’, care, în opinia noastră, va schimba faţa sistemului de învăţământ. Vom avea un sistem de educaţie adaptat la zilele în care trăim, la solicitările de pe piaţa muncii, (…) un abandon şcolar redus, profesori mult mai bine răsplătiţi pentru efortul pe care îl fac, elevi şi studenţi care să aibă acces la o pregătire mai bună şi la învăţământul dual”, a adăugat Gorghiu.

Ea a menţionat că problema integrării elevilor cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă va fi analizată cu atenţie în cadrul Comisiei de învăţământ.

„Vă asigur că problema integrării elevilor cu CES este de maximă importanţă pentru Partidul Naţional Liberal şi pentru coaliţie. Numărul acestor elevi a crescut foarte mult în ultimul timp – 16.930 de elevi în unităţile de învăţământ special şi 41.468 în unităţile de masă, din care 27.216 beneficiază de sprijin. Practic avem un total 58.298. Suntem nevoiţi să acceptăm realitatea: există copii cu deficienţe grave care, din păcate, nu pot fi integraţi în şcolile de masă. Sunt puţine şcolile de masă care sunt pregătite din perspectiva resursei umane şi a infrastructurii specifice pentru a putea integra aşa cum trebuie copii cu CES. Dincolo de emoţiile fireşti pe care le încercăm cu toţii când discutăm de acest subiect, singura cale realistă pentru a rezolva această problemă constă în crearea cadrului legal pentru investiţia în rezolvarea problemei. Va trebui să alocăm resurse altfel încât şcolile să fie pregătite pentru rezolvarea acestei probleme”, a mai spus Gorghiu.

 

 

 

 

Sursă: Agerpres

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Geoagiu: Arme letale vechi aduse din Anglia

Arme letale vechi aduse din Anglia în casa unui bărbat de 52 de ani din Geoagiu au fost găsite azi de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Hunedoara.    "La data de 15 mai 2023 politiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, în urma unei percheziții domiciliare efectuate pe raza localității Geoagiu, județul Hunedoara, au identificat și indisponibilizat […]

todaymai 15, 2023 94

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%