Actualitate

Amenzi de 150.000 de lei aplicate de Garda de Mediu

todayoctombrie 19, 2022 8

Background
share close

Sancțiuni contravenționale de aproape 150.000 de lei au aplicat comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara ca urmare a neregulilor descoperite în urma controalelor din teren.

În total, spun cei de la Garda de Mediu, în perioada 01.07.2022 – 30.09.2022 au avut loc 189 inspecţii, atât inspecţii planificate cât și inspecţii neplanificate.

Inspecţiile planificate (78) au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, la operatorii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului şi se supun procedurii de reglementare”, se arată într-un comunicat al Comisariatului Județean Hunedoara al GNM.

Cât privește controalele neplanificate, în total au fost 111 acțiuni: 14 controale în urma autosesizării; 12 controale de verificare a respectării condiţiilor din actele de reglementare; 25 controale efectuate în urma sesizărilor; 41 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu; 13 controale cu alte autorităţi, conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean; 2 controale pentru verificarea realizării masurilor impuse anterior;

Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată sunt nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu/acordului de mediu; gestionarea necorespunzatoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității; lipsa evidenței gestiunii deșeurilor conform prevederilor HG nr. 856/2002; lipsa autorizației de mediu pentru activitatea desfășurată; depozitarea deșeurilor în spații neautorizate; neluarea măsurilor pentru limitarea emisiilor fugitive.

În urma acestor controale, au fost aplicate 32 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 14 avertismente și 18 amenzi (cele mai mari au avut valori cuprinse între 15.000 lei și 20.000 lei), în valoare totală de 149.000 lei.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Protest „NU ÎNCHIDERII URGENȚEI DIN CĂLAN”

Joi, 20 octombrie începând cu ora 18:00, Asociația Orizont Călan organizează un protest motivat de intenția Consiliului Județean Hunedoara de a închide serviciul medical de urgență ce deservește orașul Călan. Protestatarii se vor reuni în fața Policlinicii din Călan pentru a spune „NU ÎNCHIDERII URGENȚEI DIN CĂLAN”. În spatele nemulțumirii oamenilor stă dezinteresul Consiliului Județean Hunedoara în a asigura constant medici 24 h/24. Din cei doi medici angajați ai Serviciului […]

todayoctombrie 18, 2022 98 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%