Actualitate

ANAF: 25 mai este termenul limită pentru depunerea declarației unice pentru persoanele fizice

todaymai 16, 2023 33

Background
share close
Agenția Națională de Administrare Fiscală aduce aminte contribuabililor că mai sunt câteva zile până la expirarea termenului pentru depunerea Declarației Unice.  Săptămâna viitoare, pe 25 mai se împlinește termenul pentru  depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).
Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care  în    anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere,  venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe    venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări  sociale de sănătate.

Recomandăm ca Declarația Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
  • prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, DU se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Informații detaliate despre Declarația Unică pot fi vizualizate la următorul    link – Brosura. În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor –   Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60
  • prin  e-mail,      accesând   Formularul      de      contact      disponibil      pe      portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.    

 

 

 

Sursă: Comunicat emis de către ANAF

 

 

 

 

 

Cosmina Prața   

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Alina Gorghiu: legile educației au generat „cel mai mare proiect de consultare națională”

Legile educației sunt în dezbatere pe comisii saptămâna aceasta și urmează pe 22 mai 2023, Senatul ca for decizional să le supună la vot în plen. Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu anunțat că actele normative legate de educație au generat "cel mai mare proiect de consultare naţională din ultimele trei decenii". "Vorbim de o 'Românie educată', care, în opinia noastră, va schimba faţa sistemului de învăţământ. Vom avea un […]

todaymai 16, 2023 19

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%