Actualitate

ANAF: informare pentru microîntreprinderi

todaymartie 27, 2023 99

Background
share close

 

COMUNICAT

 

 

Persoanele juridice române, care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și care îndeplinesc condițiile pentru aplicarea acestui sistem și în 2023, nu au obligația de a depune declarație de mențiuni pentru a comunica menținerea acestui sistem de impunere.

Persoanele juridice, care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și în anul 2023 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a aplica același regim, nu au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declarații de mențiuni (formular 700 sau, după caz, formular 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală.

 

 

Sursă: Agenția Națională de Administrare Fiscală

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Hațeg: întâlnirea membrilor Rețelei Europene a Geoparcurilor începe azi

În perioada 27 – 30 martie 2023, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București organizează cea mai importantă întâlnire a membrilor Rețelei Europene a Geoparcurilor din acest an. Este pentru prima dată când România găzduiește un eveniment UNESCO de o asemenea anvergură internațională. Întâlnirile de acest tip, organizate de fiecare dată de un alt geoparc, reprezintă forul major de decizie a strategiei de dezvoltare a rețelei, facilitând schimburi […]

todaymartie 27, 2023 50

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%