Actualitate

Analiza rezultatelor la examene

todayiulie 4, 2022 32

Background
share close

Rezultatele examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat analizate împreună cu inspectorii școlari

Prefectul Județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a analizat luni, împreună cu inspectorii școlari rezultatele obținute în acest an la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.
În județul Hunedoara rata de promovabilitate a Bacalaureatului este de 73,8% (practic 588 elevi nu au reușit să obțină diploma), iar la Evaluarea Națională, 81,6% din numărul candidaților prezenți au obținut medii mai mari sau egale cu 5. Pe de altă parte, 188 de absolvenți ai clasei a VIII-a nu s-au prezentat la examenele pentru a-și putea continua studiile.
„Pentru noi fiecare elev este important, indiferent că învață la oraș sau în comunele județului. Trebuie să ne concentrăm atenția pe eliminarea, pe cât posibil, a cauzelor care duc la abandonul școlar. De asemenea, cred că directorii școlilor generale sau ai liceelor cu rezultate foarte slabe ar trebui să-și asume această situație și să ia urgent măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, a spus prefectul Călin Petru Marian
Prefectul le-a transmis participanților la discuții mulțumiri pentru buna organizarea a celor două mari examene naționale dar s-a arătat îngrijorat de numărul mare de elevi care nu au promovat Bacalaureatul și de cel al absolvenților de clasa a VIII-a care nu s-au prezentat la examen, din diferite motive.
La discuții a participat și subprefectul Lorincz Szell, iar din partea I.Ș.J. Hunedoara au fost prezenți Maria Ștefănie, Inspector General Școlar, împreună cu conducerea instituției și cu inspectorii pentru toate specialitățile de studiu.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Drapel rupt la Geoagiu Băi

Drapelul în stare jalnică flutură la Centrul de Informare Turistică din Geoagiu Băi! Imagini cu starea jalnică în care se află steagurile de la Centrul Național de Informare Turistică din Geoagiu Băi au fost făcute publice pe o rețea de socializare chiar în aceste zile, în care Primăria Orașului Geoagiu a organizat Festivalul Aqua Sacra Germisara la Geoagiu - Băi. Primăria încalcă legile în domeniu și riscă să fie amendată. […]

todayiulie 4, 2022 160 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%