Actualitate

Aninoasa: 11 clădiri din „Colonie ” trebuie evacuate. Mulți locatari refuză să-și părăsească locuințele

todayfebruarie 22, 2023 59

Background
share close

11 clădiri din orașul Aninoasa vor fi evacuate prin hotărârea luată azi de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Măsura este impusă de necesitatea de a asigura siguranța și integritatea locatarilor, confirmată de starea degradată a clădirilor. Ultimele cutremure au slăbit structura clădirilor și măsuță este necesara pentru a fi salvată viața oamenilor care locuiesc în aceste clădiri cu o vechime de aproximativ 100 de ani.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în ședință extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcții, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în orașul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj și s-au resimțit și în Valea Jiului.

În cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona „Colonie” a orașului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii. Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării.

Prin Hotărârea nr. 7 din 22 februarie a.c., membrii C.J.S.U. Hunedoara au stabilit ca, în regim de urgență, să fie luate următoarele măsuri:

– Identificarea, la nivelul orașului Aninoasa sau în localitățile apropiate a unor spații de adăpostire temporară de tip unități de învățământ, hoteluri, pensiuni, etc, pentru utilizarea în cazul producerii unei situații de urgență generate de prăbușirea construcțiilor.

– Realizarea demersurilor pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranță a blocurilor de locuințe.

– Identificarea la nivelul orașului Aninoasa a unor suprafețe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare.

– Desfășurarea de activități de informare preventivă a populației ce domiciliază în aceste blocuri.

– Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispozițiilor de evacuare emise de Primăria orașului Aninoasa.

– Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populația ce refuză evacuarea.

Starea avansată de degradare impune evacuarea a 182 de familii, adică 562 de persoane dintre care 118 sunt copii.

Totuși autoritățile întâmpină dificultăți deoarece se lovesc de refuzul oamenilor de a părăsi locuințele.

Evacuarea nu va avea loc astăzi, probabil nici mâine. Potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale (primărie), locatarii nu vor sa fie evacuați și, sub semnătură, refuză acest lucru. În acest caz, instituțiile nu pot obliga cetățenii sa facă un lucru împotriva voinței lor.

De aceea, una dintre măsurile luate, care se vor aplica de mâine dimineață, constă în „Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populația ce refuză evacuarea,” se arată în comunicatul emis de ISU Hunedoara.

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Dosar penal pentru un medic veterinar hunedorean- a falsificat acte pentru 25 de câini dintr-un centru de colectare

Dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru un medic veterinar hunedorean. Toate acestea se întâmplă după ce polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au descoperit nereguli privind exportul a 25 de câini la un centru de colectare din Hunedoara. Un medic veterinar hunedorean a consemnat în fals în registrul de evidență al centrului faptul că în octombrie 2022, ar fi fost exportate […]

todayfebruarie 22, 2023 647

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%