Actualitate

ANSVSA deschide piața marocană pentru exportul de ovine

todaymai 11, 2023 86

Background
share close

Astăzi, la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc.

La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, președintele ANSVSA și dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic și vegetal din cadrul Biroul Național de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc.

Întâlnirea de astăzi a reprezentat finalul vizitei pe care delegația marocană a realizat-o în România în perioada 9-11 mai 2023, cu precizarea că în data de 10 mai, delegația alături de Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru și directorul executiv al DSVSA, dr. Lucian Laurențiu Josan, a făcut deplasarea și la un centru de colectare ovine situat la nivelul județului Hunedoara. De-a lungul celor 3 zile, s-au discutat și alte aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea și trasabilitatea șeptelului ovin din România, vizita fermelor de carantină și procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanții marocani au fost interesați și de sistemele informatice privind genetica la ovine și de organizațiile profesionale din domeniul ovin.

Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piață de export pentru crescătorii de oi din România.

 

 

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ziua Porților Deschise- Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Ziua Porților Deschise, azi, la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, elevii instituției au fost gazde pentru elevi de clasa a VIII-a și a VII-a din diferite școli ale județului Hunedoara.   Gazdele au organizat ateliere de prezentare a fiecărei specializări astfel încât cei prezenți să descopere varietatea de profesii ce pot fi îmbrățișate de către cei care urmează cursurile instituției din Geoagiu. Atracția evenimentului a fost tehnologia: dronele […]

todaymai 11, 2023 97

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%