Actualitate

ApaProd majorează tarifele la apă și canalizare din data de 15 septembrie

todayseptembrie 3, 2022 1132 1

Background
share close

 

Abonații Apa Prod Deva, societate aflată în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara, vor fi nevoiți să plătească facturi majorate la apă și canalizare, începând cu data de 15 septembrie.

După modelul deja implementat de ApaServ Valea Jiului SA, aflată tot în subordinea CJ Hunedoara, managementul PSD al ApaProd Deva susține că majorarea are la bază contractul pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă, pe care însă abia ce l-a semnat. Practic, conducerea ApaProd începe implementarea proiectului direct cu majorarea cu 25% a tarifelor, ceea ce pune o presiune imensă mai ales pe consumatorii casnici, și așa afectați de creșterile prețurilor din ultima perioadă, inclusiv la produsele de bază.

”Stimați utilizatori, vă aducem la cunoștință că S.C. APA PROD S.A. Deva a semnat împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Contractul de Finanțare nr.166/23.08.2022 având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” în valoare de 1.354.148.932,51 lei. Vă asigurăm că, S.C. APA PROD S.A. Deva depune toate eforturile pentru ca serviciile furnizate utilizatorilor să se ridice la standarde înalte de calitate, în acest sens, atragerea de fonduri nerambursabile fiind esențială pentru îmbunătățirea și eficientizarea activitătii noastre. În același timp însă, este obligatorie alinierea la prevederile stabilite în Strategia de tarifare, parte integrantă a Contractului de Finanțare”, arată un comunicat al ApaProd.

Astfel, din 15 septembrie un metru cub de apă potabilă produsă, transportată și distribuită va fi de 6,39 lei, iar un metru cub de apă uzată va fi tarifat cu 4,76 lei. Prețurile includ TVA-ul.

Cel mai mare acționar al ApaProd Deva este Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor, Ion Bădin și Alin Țambă, toți de la PSD.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Plafonare prețuri

A fost publicată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023. Guvernul României a aprobat, astfel, schema de protejare a populației și a mediului economic. 𝐏𝐥𝐚𝐟𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞, 𝐥𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚 𝐠𝐚𝐳𝐞: - Cei care au un consum cuprins între […]

todayseptembrie 2, 2022 52

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%