Actualitate

APIA a început plata în avans pentru Cererile unice din acest an

todayoctombrie 17, 2022 49

Background
share close

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a început, de ieri, campania de plată în avans a fermierilor care au depus „Cereri unice de plată” în acest an.

La Centrul Județean Hunedoara al Agenției  de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, s-a aflat prezent și prefectul Călin Petru Marian  pentru a urmări trimiterea primelor sume de bani în conturile agricultorilor hunedoreni care au depus „Cereri unice de plată”.  Acesta a declarat că „este un sprijin important pentru fermierii din județul nostru, mai ales că plățile sunt efectuate în avans. Astfel, își vor putea achiziționa produsele sau utilajele de care au nevoie pentru întreținerea sau extinderea culturilor, dar și pentru acoperirea unor cheltuieli efectuate în acest an, ceea ce este un lucru foarte bun pentru agricultura hunedoreană, în general.  În calitate de prefect, dar și de inginer agronom am fost și voi fi tot timpul alături de fermieri și mă bucur că în județul Hunedoara agricultura constituie o componentă importantă a economiei.”

Sub protecția acestei campanii, 3500 de fermieri de pe raza județului Hunedoara au primit deja plata în avans, urmând ca mai apoi, la finalul campaniei să fie cuprinși 16000 de fermieri. Ei își desfășoară  activitatea în zootehnie, legumicultură, pomicultură sau în alte ramuri ale agriculturii hunedorene, inclusiv agricultura ecologică.

Campania de plăți în avans se va derula în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură urmând să finanţeze fermierii din România cu o sumă de peste 1 miliard de euro.

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

100 de ani de la încoronarea Reginei Maria

15 octombrie 1922 -15 octommbrie 2022 Regina Maria declara,  despre încoronarea  ei de la Alba Iulia și a Regelui Ferdinand: " Toţi fotografii din lume par să roiască în jurul meu, ca nişte viespi lacome, ca şi cum aş fi o pradă ce li se cuvine, din care să se îmbogăţească. Mă apăr cum pot, dar sunt prinsă totodată în plasa lor. După-amiază mi-am pus veşmintele de încoronare şi le-am lăsat […]

todayoctombrie 16, 2022 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%