Actualitate

Arcașul de la ISU Hunedoara

todaynoiembrie 19, 2022 91

Background
share close

Toată lumea îi spune „Arcașul”, deoarece an de an țintește și doboară medaliile de aur la competițiile de tir cu arcul, atât pe plan național, cât și la nivel mondial.

În anul 2007, Daniel s-a alăturat echipajelor operative din cadrul Detașamentului Petroșani.

Constituția și stăpânirea de sine l-au ajutat să înfrunte sute de situații de urgență și să salveze multe vieți.

„Întotdeauna am fost un luptător. Aș putea spune că arcul mi-a deschis drumul, iar apoi, meseria de salvator mi-a completat viața.”

Întâia oară când a pus mâna pe arc, Daniel nu avea nici 12 ani, dar era hotărât să facă performanță.Din 2011 și până în prezent, s-a întors cu medalii de la toate Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, desfășurate în SUA, Irlanda, China, s.a.m.d.

În timpul liber, pentru că are și două fetițe, Daniel meșterește arcuri potrivite pentru vârstele lor, fiind convins că puterea exemplului este esențială pentru cei mici.

Arcașul spune:

„Mi-ar fi plăcut să trăiesc în vremea lui Iancu de Hunedoara și bineînțeles că aș fi ales să fiu un arcaș în primul flanc. Mi-aș fi apărat semenii cu prețul vieții, așa cum o fac și acum, alături de colegii mei.”

Sursa: ISU Hunedoara

Adriana Chira

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

140 de ani de la nașterea lui Vlaicu

Aurel  Vlaicu (n. 19 noiembrie 1882, Binținți, lângă Orăștie, județul Hunedoara – d. 13 septembrie 1913, Bănești, lângă Câmpina) a fost un inginer român, inventator și pionier al aviației române și mondiale. În cinstea lui, comuna Binținți se numește astăzi Aurel Vlaicu. A terminat Colegiul Reformat  din Orăștie, care din 1919 încoace a fost numit „Liceul Aurel Vlaicu”, luându-și bacalaureatul la Sibiu în 1902. Și-a continuat studiile inginerești la Technische […]

todaynoiembrie 19, 2022 44

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%