Actualitate

Arhimandritul Gherontie Ciupe este noul Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei

todayfebruarie 9, 2023 50

Background
share close

Arhimandritul Gherontie Ciupe este noul Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind ales, prin vot secret de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința de lucru de joi.

 

Postul de arhiereu vicar la Deva a fost vacantat în urma pensionării Preasfinţitului Părinte Daniil Densușeanul.

Pe același post a candidat și Arhimandritul Nifon Jorza, Starețul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Crişan, județul Hunedoara, potrivit Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Arhimandritul Gherontie Ciupe (56 de ani) a urmat atât seminarul, cât și facultatea de teologie la Craiova, a avut apoi o bursă de studiu la Padova, Italia iar doctoratul l-a obținut la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca cu tema „Despre Taina Pocăinței și Reconstrucția Sinelui”, arată sursa citată anterior.

A fost Mare Eclesiarh al Catedralei din Craiova (1996-2010), Exarh al Mănăstirilor în Arhiepiscopia Craiovei (2002-2003; 2005-2009), dar și secretar eparhial la Craiova (2003-2005), apoi Vicar administrativ eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei (2010-2018; martie 2021-prezent), dar și consilier eparhial, tot la Deva (2018-2021).

”În activitatea Arhimandritului Gherontie se remarcă atenția către catehizarea tinerilor, având activități în acest sens atât la Craiova, cât și la Deva. De asemenea, părintele Gherontie este duhovnic pentru un număr semnificativ de clerici, monahi și credincioși. A semnat diverse studii și articole, a participat la emisiuni religioase, a promovat lectura duhovnicească și înființarea de biblioteci parohiale!, notează site-ul oficial al Episcopiei.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

În luna februarie, mai multe localități hunedorene vor semna contractele pentru insulele ecologice digitalizate

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a aprobat 167 de cereri de finanțare în cadrul apelului de proiecte pentru construirea de insule ecologice digitalizate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2020-2026. Autoritățile publice locale din România au depus 169 de cereri de finanțare în cadrul apelul de finanțare deschis în perioada 15 septembrie – 24 noiembrie 2022, având o alocare financiară de 1,28 miliarde de lei. Au fost aprobate 167 […]

todayfebruarie 9, 2023 48

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%