Actualitate

Asistentă medicală reținută de polițiști pentru furt calificat: a strâns de la cei pe care îi îngrijea un kilogram de aur și bani

todayiunie 16, 2023 575

Background
share close

O asistentă medicală a fost reținută de polițiști pentru furt calificat: a strâns de la cei pe care îi îngrijea un kilogram de aur și bani. Aseară, în urma audierilor, aceasta a fost reținută deoarece, profitând de starea de vulnerabilitate a pacienților a reușit să își însușească bunuri în aur și bani. Ținta ei erau persoanele în vârstă care nu aveau aparținători și pentru care se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani.

La data de 15 iunie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, cu sprijinul poliţiştilor Secției de Poliție Rurală Ilia, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Serviciul Operațiuni Speciale Hunedoara, în urma activităților de investigare și de cercetare penală, au reușit identificarea unei femei care, în calitate de asistentă medicală, ar fi intrat în contact cu diferite persoane vulnerabile (atât din cauza vârstei, cât și a stării de sănătate) și profitând de faptul că respectivii nu au aparținători care să se îngrijească de ei, se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani.

În aceste împrejurări, femeia încerca și obținerea altor beneficii materiale de la aceste persoane, prin sustragerea unor sume de bani ori bunuri din locuințele persoanelor vătămate. Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum și 15.000 de lei și 1.500 de euro, despre care se suspectează că ar fi provenit din comiterea de infracțiuni, prin modul de operare descris.

În cauză, poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar față de persoana în cauză au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Alexandru Todoran, elev al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie premiat de Instituția Prefectului

Elevii Liceului Teoretic Aurel Vlaicu din Orăștie au sărbătorit azi, încheierea anului școlar, împreună cu profesorii instituției, părinți și invitați ai evenimentului. Anul școlar 2022/2023 a fost unul cu rezultate remarcabile, iar performanța este recunoscută și premiată la acest liceu. Olimpicul Alexandru Todoran a fost astăzi premiat pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului școlar, atât la nivel național, cât și internațional. Premiul oferit de Instituția Prefecturii a fost înmânat […]

todayiunie 16, 2023 1022

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%