Actualitate

Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania trimite voluntari în Turcia

todayfebruarie 15, 2023 100

Background
share close
Echipa Câini de Salvare Transilvania  s-a alăturat săptămâna trecută celei de-a doua echipe RO-USAR care acționează în prezent în Turcia. Oana Ciora împreună cu Dino și Rareș Urs cu Max s-au alăturat personalului specializat de căutare-salvare RO-USAR, împreună cu alte echipe civile certificate în căutarea cu câini din Clubul Câinilor Utilitari și Câinii SAR Gugulania Caransebeș – CSG.
Oana este inginer constructor de profesie și instructor canin din pasiune. Face parte din Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania de la înființarea acesteia în anul 2011, fiind unul din membrii fondatori. Experiența ei în acest domeniu este vastă. În misiunea din Turcia îl are alături pe  pe Dino, un mix de ciobănesc german cu malinois în vârsta de 9 ani. Dino este de departe cel mai experimentat câine al echipei, având diverse certificări internaționale (IRO si FCI) pentru căutarea în mediul natural și în dărâmătură, cât și certificările MAI.
Rareș Urs este plutonier adjutant Detașamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca și activează în echipa Câini de Salvare Transilvania din 2018, fiind prezent în misiunea din Turcia în calitate de voluntar. Rareș e însoțit de câinele său, Max, un golden retriever de 6 ani, certificat pentru căutarea în mediul natural și în dărâmătură în cadrul unor examene internaționale FCI si IRO.
Atât Oana Ciora, cât și Rareș Urs, împreună cu câinii lor au participat la numeroase examene, tabere de pregătire, misiuni și exerciții, fiind parte atât din exercițiul ForFirEx 2019 organizat de IGSU, cât și la exercițiul NATO Vigorous Warrior 2019.
Cei care doresc să susțină activitatea lor pot face donații  direct în contul bancar pe numele  Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, IBAN RO15BTRL01301205896477XX, cod de identificare fiscală  29055110, sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit.
Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Începând cu 21 februarie, timp 3 luni , circulația pe anumite străzi din municipiul Orăștie va fi restricționată

Începând cu 21 februarie, timp 3 luni , circulația pe anumite străzi din municipiul Orăștie va fi restricționată. Primăria municipiului Orăștiei informează care este zona afectată, într-un scurt mesaj pe pagina de socializare: "Lucrările aflate în desfășurare în Piața Victoriei implică blocarea totală a circulației, între axul drumului și blocul numărul 2 de pe Strada Armatei în sectorul de drum cuprins între străzile Pricazului și Piața Victoriei cu dirijarea circulației […]

todayfebruarie 15, 2023 57

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%