Actualitate

Asta înseamnă să faci tot ce îți stă în putință pentru a salva o viață!

todayiunie 4, 2023 347

Background
share close

Uneori a salva o viață înseamnă o fracțiune de secundă esențială pentru a fura din gheara morții un suflet, alteori înseamnă să lupți până la capăt cu credința că vei afla biruința.

Orice suflet merită lupta aceasta de unul la unul, și acest sentiment stă căpătâi în fișa postului a fiecărui pompier.

Azi, biruința a fost a pompierilor Punctului de Lucru Bretea Română care au reusit să salveze o cățelușă… În cât  timp?  Ei bine, nici mai mult nici mai puțin de 4 ore!

Timp și efort toate concentrate pentru ca Luminița, cățelușa prinsă într-o conductă de deversare lungă de 60 m, să fie salvată.

 

Purtătorul de cuvânt  al ISU Hunedoara,  Roxana Mateuț ne-a transmis în scris urmatoarele:

Când au plecat din subunitate, nu și-au imaginat că misiunea avea să fie atât de complicată…

 Dar ajunși la locul intervenției, au realizat că patrupedul, al cărui lătrat abia se mai auzea, era captiv într-o conductă de deversare lungă de 60 de metri, care se afla la o adâncime de circa 2 metri sub pământ. 

De la paznicul stației de sortare din Măceu, mare iubitor de animale, cel care a anunțat evenimetul la 112, au aflat că Luminița dispăruse de mai bine de o zi.

Oricât au încercat pompierii să ajungă la cățelușă, și pe la un capăt și pe la celălalt al țevii, nu au reușit, căci aceasta rămăsese blocată tocmai la mijloc, printre depuneri de reziduuri. 

Salvatorii au menținut însă tot timpul contactul cu micul patruped și nicio clipă nu s-au gândit să renunțe!  

Și pentru că nu doar noi iubim animalele, primarul comunei Bretea Română a trimis în cel mai scurt timp, în ajutor, un buldoexcavator. 

Au fost săpate două gropi, până când salvatorii au depistat cu exactitate porțiunea în care se blocase patrupedul. 

Apoi, colegii noștri au continuat munca cu lopețile, teava a fost secționată cu grijă și într-un final au putut zări cu toții, boticul tremurând al Luminiței.

 Felicitări, Nicolae, Cornel și Sergiu!

Asta înseamnă să faci tot ce îți stă în putință pentru a salva o viață!” 

 

 

Sursă: ISU Hunedoara

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Daria Diniș și Andra Mocan au câștigat premii importante la debutul lor pe drumul festivalurilor de folclor

Daria Diniș și Andra Mocan au câștigat ieri, două premii importante la debutul lor pe drumul festivalurilor de folclor. Amândouă sunt orăștience și sunt eleve îndrumate de Lorena Pascu. Cele două au participat ieri la Festivalul Concurs pentru Copii " Viorica Ghercea" și au revenit la Orăștie cu două importante premii: Daria Diniș premiul II și Andra Mocan premiul I, ambele pentru interpretare vocală. De reținut este faptul că atât […]

todayiunie 3, 2023 380 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%