Actualitate

Atelierul ”Cercul Siguranței și Mentalitatea Deschisă la clasă”, coordonat de Adriana Ioana Bârcean

todayoctombrie 8, 2022 148 2

Background
share close

Atelierul ”Cercul Siguranței și Mentalitatea Deschisă la clasă” desfășurat în cadrul evenimentului ”Educația se face cu educatori motivați” organizat la I.Ș.J. Hunedoara, vineri, 7 octombrie a.c. la inițiativa S.I.P. Hunedoara a făcut o trecere în revistă a două programe extraordinare pentru profesori – ”Cercul Siguranței” și ”Mentalitatea Deschisă în Educație” – ce vizează starea de bine și, în primul rând, relaționarea armonioasă a profesorilor cu elevii și cu părinții acestora. ”Cercul Siguranței” constituie un program internațional, extraordinar de eficient de educație parentală ce a fost adus în România prin Fundația Noi Orizonturi. Iar ”Mentalitatea Deschisă” este un program conceput de Institutul Arbinger din S.U.A. și adus în România de Institutul Dezvoltării Personale (I.D.P.) și facilitat profesorilor prin Asociația SuperTeach.  Adriana Ioana Bârcean, facilitatoarea atelierului din sala Lucian Blaga de la I.Ș.J. Hunedoara, este facilitator internațional C.o.S. (Circle of Security) și profesor SuperTeach, formator al programului ”Mentalitate Deschisă” în România și nu în ultimul rând, profesor de limba franceză la Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Atelierele au fost organizate cu sprijinul Asociatiei Dascalilor Hunedoreni.

Atelierul Cercul Siguranței vine în întâmpinarea dascălilor pentru a-i familiariza cu un program extraordinar de educație parentală dezvoltat de Glen Cooper, Kent Hoffman și Bret Powell, ce are în centru teoria atașamentului și nevoile copilului. Astfel, părintele trecând prin acest program poate deveni în mod conștient mâini sigure pentru copilul care pleacă în explorare dar și refugiu pentru acela care are nevoie de a i se organiza emoțiile. De aceea, avantajul extraordinar al acestui program este că poate oferi descoperiri impresionante și în relația dascăl -elev și poate aduce o claritate asupra felului în care acest cerc al siguranței poate funcționa și în sala de clasă. În acest atelier, profesorii vor primi informații valoroase despre cum pot deveni”mai mari, mai puternici, mai înțelepîi și mai blânzi” cu copiii pe care îi ghidează în învățare și de câte ori e posibil să vadă nevoile copiilor.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Educația se face cu educatori motivați

Sindicatul Spiru Haret a organizat, în Săptămâna Educației,  Conferința “ Educația se face cu educatori motivați”. Prezenta la dezbatere, deputatul Vetuța Stănescu și-a exprimat opiniile, din punctul de vedere al unui parlamentar, referitoare la un domeniu aflat în atenția tuturor: învățământul. De asemenea, a anunțat cadrele didactice ca este un aliat de nădejde, preocupat de starea învățământului și care duce mereu lucrurile la bun sfârșit.   Declarația deputatului Vetuța Stănescu, […]

todayoctombrie 8, 2022 30

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%