Actualitate

Atenție: hoții te fură de bani vorbind frumos, la telefon. Nu îți da datele cardului bancar unor necunoscuți

todayseptembrie 21, 2023 164

Background
share close

O femeie de 70 de ani a rămas fără 8900 lei in cont după ce și-a comunicat datele cardului bancar. Înșelăciunile pe calea internetului sau via telefon în rândul persoanelor de vârsta a treia nu mai sunt o noutate. Din păcate, aceștia aleg să dea curs unor conversații telefonice și în urma unor promisiuni verbale, ajung să transfere sume de bani către necunoscuți.

IPJ Hunedoara informează că ieri a avut loc un astfel de caz. Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al instituției, Carla Strujan explică modul în care o familie a rămas fără mai bine de 30.000 de lei.

La data de 21 septembrie 2023, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată prin plângere de către o femeie în vârstă de 70 de ani, din municipiul Petroșani, cu privire la faptul că, în data de 20 septembrie 2023 în urma unei conversații purtate cu o persoană de sex masculin, care promitea să îi înapoieze suma de bani (suma pe care soțul acesteia, a transferat-o anterior într-un cont bancar în vederea investițiilor în acțiuni la o societate de distribuție a gazului, respectiv suma de 24.000 lei), i-a comunicat datele cardului bancar, permițându-i accesul în vederea efectuării tranzacției, însă aceasta a fost înșelată în sensul că, persoana de sex masculin căreia îi comunicase toate datele i-a sustras suma de 8900 lei din contul bancar.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate de către polițiști pentru stabilirea stării de fapt, recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Aproximativ 10 milioane de țigarețe au fost confiscate. DIICOT și Poliția Română au „spart” un grup infracțional organizat

Percheziții în țară și în județ, într-un dosar privind contrabanda cu țigarete. În această dimineață,10 milioane de țigarete au fost confiscate de Poliția Română și DIICOT. 33 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse in aplicare în județele Suceava, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Dolj și Timiș, împotriva unui grup infracțional organizat de contrabandă, contrabandă asimilată și spălare a banilor. Grupul era format din cetățeni români, ucranieni și moldoveni cu o […]

todayseptembrie 21, 2023 153

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%