Actualitate

ATENŢIE ŞOFERI! Semnalele de la Halta Geoagiu NU funcţionează. Răspunsul CFR

todaymartie 13, 2021 1769 2 5

Background
share close

Pericol la calea ferată

Semnalele luminoase și acustice de la trecerea de cale ferată Halta Geoagiu nu funcționează de joi, 11 martie 2021.  Reprezentanții Căilor Ferate Române anunță că această situație se va remedia abia spre sfârșitul săptămânii viitoare, mai exact până la data de 21 martie.

Aceștia le recomandă șoferilor, până la remedierea situației, să fie foarte atenți în momentul când vor să traverseze calea ferată. Reprezenanții CFR anunță că au luat și ei măsuri corespunzătoare, limitând viteza trenurilor pe acest tronson.

Localnicii au semnalat problema (VIDEO)

Oamenii s-au arătat deranjaţi de această problemă susţinând că este doar un pas până la o tragedie.

Pe reţelele de socializare au apărut comentarii şi clipuri video care prezintă această situaţie.

„Aseară (n.r. joi, 11 martie) aproximativ ora 20:15 minute, Halta Geoagiu. Semnalele nu funcționau deloc. Noroc că mecanicul a încetinit trenul atât de mult încât să evite orice accident folosind semnalele acustice. Ce tragedie s-ar fi întâmplat, trageți voi concluzii.” a scris un utilizator în grupul local de Facebook, „Orăştie – TE IUBESC!!!!!!”

Sursa video: Facebook/Orastie, TE IUBESC!!!!!!/Stoian Barboni

Probleme şi la semnalizarea trecerii spre strada Luncii

O echipă Radio Color a fost prezentă în teren, iar un aspect important de menționat este că nici la trecerea de la calea ferată dinspre DN7 către strada Luncii, nu funcționa semnalul luminos ci doar cel acustic. În schimb dinspre strada Luncii spre DN7 semnalele funcționau atât cele acustice, cât și cele luminoase. Este foarte clar că în această perioadă acolo mai pot apărea astfel de disfuncţionalităţi, până la întreruperea totală a semnalelor, având în vedere că în zonă se lucrează.

Oficialii CFR spun că trebuie respectat indicatorul STOP

Redacţia Radio Color a cerut un punct de vedere reprezentanţilor CFR, referitor la această situaţie. Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR a declarat că în zonă există montat indicatorul STOP de care şoferii trebuie să ţină cont.

„În perioada 11-21 martie 2021 în intervalul orar 11-17 se desfăşoară lucrări de semnalizare pe calea ferată în zonele semnalate. Este un interval de staţii cuprins în coridorul 4 PAN European, care este într-un amplu program de modernizare a  căii ferate. Astfel, constructorul a întrerupt funcţionarea semnalelor acustice şi luminoase la cele două treceri la nivel, iar conform codului rutier a fost montat indicatorul STOP care trebuie luat în considerare de toţi participanţii la traficul rutier, ceea ce înseamnă că ei sunt obligaţi,  conform codului rutier, să oprească la indicatorul STOP şi să se asigure înainte de traversarea trecerii la nivel de cale ferată. Aceste lucrări se întind pe o perioadă de 10 zile (11-21 martie 2021), iar conducătorii auto trebuie să respecte indicatorul STOP.”  a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR, pentru ştirile Radio Color.

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Primăvara aduce spor la muncă pentru Activitatea Goscom

Activitatea Goscom are în luna martie mai multe proiecte în lucru Directorul Activitatea Goscom Orăştie, Fabius Tiberiu Kiszely (foto), a declarat pentru ştirile Radio Color că luna martie debutează în forţă pentru compania de apă şi canal din Orăştie. Activitatea Goscom are mai multe proiecte în lucru pentru această perioadă, de la intervenţii rapide în teren, până la lucrări de supraveghere sau lucrări de execuţie pentru canalizare pe diferite zone […]

todaymartie 5, 2021 513 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%