Sport

Aventura înotătorului Avram Iancu continuă, încă 100 km și cursa pe Rin este completă

todayaugust 21, 2023 61

Background
share close

După 36 de zile si aproximativ 900 de kilometri străbătuți înot, Avram Iancu a ajuns în Olanda. Ultima suta de kilometri se așteaptă cucerită de visul și efortul unui român determinat și hotărât care scrie istorie contemporană asemeni celui al cărui nume îl poartă, revoluționând înotul în ape deschise. Locația exactă poate fi urmărită online pe linkul pus la dispoziție de staff-ul  sportivului hunedorean: https://locatoweb.com/map/single/0748293346?fbclid=IwAR2V58a1s56sSThF-BbaCqpjKyYaaoLBv_FjpSGspz8-eizl0kME_hBpftw

 

Iată ce ne-a declarat în exclusivitate, în această dimineață, înotătorul Avram Iancu

Vă salut cu drag, pe toți ascultătorii Radioului Color. Acum, când s-au împlinit 36 de zile de când am început acest înot intitulat „Înot pentru România, înot pentru Schengen”, am ajuns în ultima țară străbătută de acest fluviu, Rin și anume, în Olanda și duc o mare bătălie cu ultimii 100 km care mai îmi stau în față. Sunt încrezător că încet-încet voi ajunge la Marea Nordului ducând această misiune la capăt. Această misiune de conștientizare și prin acest fel, a întregii Europe, că noi, românii, într-adevăr, suntem europeni. România face parte din Europa și Europa este România. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și „Hai Doamne ajută!

Pe 16 iulie, aventura celor 1032 de kilometri pe Rin, a hunedoreanului începea la Konstanz cu următorul mesaj:

„A sosit timpul pentru înotul principal al sezonului. Voi înota întregul curs al Rinului, de la începutul marcării kilometrice a fluviului, adică de la Vechiul Pod din Constance (Germania) și până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda.  În aproximativ 35 de zile de înot sper să reușesc să străbat cei 1032 de kilometri marcați ai acestui fluviu care străbate inima Europei.
Întregul meu efort va fi dedicat în exclusivitate aderării României la spațiul Schengen. Așa cum fluviile străbat țările și continentele fără să țină cont de granițe, tot așa îmi doresc ca milioanele de români să circule liberi de la Marea Nordului și până la Marea Neagră. Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în țară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare. Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp și sume importante de bani prin granițe inutile. România este în EUROPA! România ESTE Europa! Acest efort reprezintă umila mea contribuție la împlinirea acestui deziderat comun.
Acum, acesta se află foarte aproape de atingerea obiectivului său.

 

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Miercuri, Corvinul Hunedoara și CSM Deva își află adversarii in teren la Cupa României Betano

Tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul play-off-ului Cupei României Betano la fotbal va avea loc, miercuri, 23 august, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului, a anunţat  Federaţia Română de Fotbal. Corvinul 1921 Hunedoara și CSM Deva sunt echipele hunedorene calificate în această etapă. Miercuri vor fi cunoscuți adversarii cu care vor juca în următorul sezon 2023/2024. Formatul Cupei României Betano prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 […]

todayaugust 21, 2023 20

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%