Diverse

Aventura pe Rin a lui Avram Iancu continuă. Un nou obstacol învins, după ce i-au furat motorul de la barcă

todayaugust 25, 2023 51 5

Background
share close
Aventura pe Rin a lui Avram Iancu a fost întreruptă în Olanda de un moment neplăcut și anume furtul motorului bărcii care este folosită pentru a transporta echipa care îl asistă pe înotătorul român. Într-o postare pe Facebook, acesta a explicat cum s-a rezolvat totul. Salvarea a venit prin efortul financiar al unui antreprenor român care a suportat costurile achiziționării unui nou motor.
„Ziua 40. Constatăm că ne-a fost furat motorul bărcii din parcarea locului unde am fost cazați cu generozitate de către familia Duca (Constantin și Carmen).
Am sunat la Poliție să raportăm furtul și eventual să primim indicații cu procedura care trebuie urmată într-un astfel de caz. Poliția ne-a mulțumit frumos pentru informație. Un fel de „prinde hoțul și adu-l la noi”. Soluția salvatoare: Flavius Frunză 
El este administratorul firmei de transport DAC Logistik GmbH. M-a sunat direct și mi-a zis că va suporta dumnealui costul unui alt motor. Am cautat și am găsit un motor second-hand, de 5 CP, la 700 de euro, și un motor nou de 5 CP la 1250 euro. L-am sunat pe Flavius să decidă el pe care îl luăm. Nici n-a vrut să audă de motorul second-hand, alegându-l pe cel nou.
Ajutorul Mariei N Stoica
Este românca vorbitoare de olandeză și care urma să ne însoțească cu barcă pentru îndeplinirea condiției de limbă impusă de autorizația de înot. A venit cu mine și cu Nino la magazinul de ambarcațiuni și motoare Crijgsman Watersport. Așa că am cumpărat un motor Mercury cu tot ce trebuie la el. L-am urcat în mașina doamnei Maria și am venit spre locul de înot. Totul a durat peste o jumătate de zi. Am apucat să fac o repriza scurtă de înot de 3.3 km…între borna 8 și 11.3. Deși ziua a fost compromisă cu noi probleme logistice, mă bucur că acestea s-au rezolvat și că am mai înaintat puțin.
Stimă pentru comunitatea românească
Deși domnul Frunză a fost cel care a cumpărat motorul, nu pot să nu remarc și să nu consemnez reacția atât de frumoasă a zeci de persoane care m-au contactat și care și-au exprimat dorința de a ajuta prin contribuția lor la achiziționarea unui motor. Vă mulțumesc tuturor pentru disponibilitate.
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Pe 16 iulie, aventura celor 1032 de kilometri pe Rin, o perioadă plină de provocări unele frumoase, altele mai puțin plăcute care nu l-au făcut pe românul Avram Iancu să se abată de la scopul acțiunii sale:

„Întregul meu efort va fi dedicat în exclusivitate aderării României la spațiul Schengen. Așa cum fluviile străbat țările și continentele fără să țină cont de granițe, tot așa îmi doresc ca milioanele de români să circule liberi de la Marea Nordului și până la Marea Neagră. Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în țară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare. Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp și sume importante de bani prin granițe inutile. România este în EUROPA! România ESTE Europa! Acest efort reprezintă umila mea contribuție la împlinirea acestui deziderat comun.” a declarat înotătorul hunedorean, Avram Iancu.
Acum, acesta se află foarte aproape de atingerea obiectivului său.

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

#Munceșteînsiguranță : Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu OLX pentru prevenirea traficului de persoane

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și OLX, platforma online lider în vânzări și cumpărări, lansează campania online de prevenire a traficului de persoane exploatare prin muncă „Siguranța are prioritate !” Scopul acestei campanii este de a informa și de a educa persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cu privire la riscurile ce pot apărea în acest proces și de a le oferi instrumentele necesare pentru a-și proteja […]

todayaugust 25, 2023 122

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%