Actualitate

Azi, la ora 14:00! Festivalul coral „Cu noi este Dumnezeu” la Catedrala Sfinților Arhangheli din Orăștie

todaydecembrie 10, 2022 234 2

Background
share close

Anul acesta se reia firul istoric al Festivalului coral „Cu noi este Dumnezeu”. Azi, Catedrala „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril” din municipiul Orăștie va fi gazda celei de-a 33-a ediții a festivalului care pentru tradiție și mesaj a pus pe harta culturală și spirituală, orașul Paliei.

La început de iarnă, coruri din diferite județe ale țării se vor reuni și prin cânt bisericesc aduc mesajul Nașterii Domnului. Cei care doresc să își împodobească sufletul, acum în prag de Sărbătoare sunt așteptați azi, începând cu ora 14.00.

Detalii despre festival ne-a oferit părintele Alexandru Oltean, gazda acestui eveniment găzduit la Catedrala „Sfinților Arhangheli din Orăștie”:

Ne bucurăm că după doi ani pauză  putem relua firul istoric al Festivalului Concurs de Muzică Sacră „ Cu noi este Dumnezeu”. Pornit după revoluția din 1989, în decembrie 1990 prin inițiativa profesorului de muzică Ioan Popa, a părintelui protopop Mircea Olaru și a unui consilier al bisericii noastre, Cugerean. Este o onoare pentru parohia noastră și pentru localitatea noastră de a primi pe ambasadorii Coralei Sacre din 6 județe: Vâlcea, Alba, Timiș, Mureș, Arad și Hunedoara.

Noutatea acestei ediții constă că în timpul deliberării juriului, timp de 45 de minute, cei prezenți în Catedrală vor putea lua parte la Slujba Vecerniei de Sâmbătă seara la care slujitori vor fi preoții însoțitori ai corurilor, iar la strană vor cânta membrii ai coralelor invitate la concurs și care pe lângă activitatea corală au și o participare la cântarea liturgică de la strană. Și pentru noi este o bucurie să ascultăm cântări liturgice din diferite zone ale țării noastre, cu acest prilej.

Câștigătorii din anul acesta, vor fi invitații noștri pentru a cânta la Sfânta Liturghie și a oferi un concert în perioada pascală, după Paști. Vor fi oaspeții  noștri speciali pentru a avea un eveniment  cu cei mai buni dintre cei mai buni.”

Organizarea festivalului are contribuția Primăria Municipiului Orăștie, Consiliul Județean și  Centrul de Cultură și Artă a județului Hunedoara.

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Șef nou la ISU Hunedoara

Locotenent colonelul Alin Nasta a primit comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență - Hunedoara, în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi. Comanda unității a fost predată de către fostul inspector șef, colonel, de acum în rezervă, Viorel Demean, care i-a condus pe pompierii hunedoreni timp de 13 ani, iar 27 de ani a făcut parte din rândul pompierilor militari. Locotenent colonelul Alin Nasta, în vârstă de 39 de […]

todaydecembrie 10, 2022 639 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%